• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός – Ο Κασσελάκης επέλεξε να κάνει show με το πόθεν έσχες

    • NewsRoom


    Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή Αταίριαστοι με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

    Την ανάγκη μιας καθαρής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην απέχουν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ενώ ξεκαθάρισε πως «κανένα αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει σε εθνικές κάλπες».

    «Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε τον πήχη του 33%. Θέλουμε να πατήσουμε το γκάζι των μεγάλων αλλαγών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    «Επαναλαμβάνω πως το σύνθημα μας είναι “σταθερά κοντά στην Ευρώπη”. Θυμίζω πως ψηφίζουμε για το αν θα έχουμε Ταμείο Κοινής Άμυνας, και χτες στη Γαλλία αυτό μας υπέδειξε με τις φρεγάτες. Όμως, θα βγουν και εθνικά συμπεράσματα και είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε θέσει τον πήχη στο προηγούμενο ποσοστό», δήλωσε εμφατικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

    Για την αποχή και την τοξικότητα

    «Εύχομαι να μη συμβεί και έστω και την τελευταία στιγμή οι πολίτες να αντιληφθούν τη σημασία των ευρωεκλογών. Αντιλαμβάνομαι την κόπωση των ψηφοφόρων, πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε ένα χρόνο. Υπάρχει κόπωση στον κόσμο αν και προσπαθώ να εξηγήσω τη σημασία τους. Κάνω έκκληση στον κόσμο να συμμετέχει, η Ευρώπη μας αφορά όλους και θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να συζητάμε πως θα είμαστε όλοι χαμένοι λόγω της αποχής», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κινηθεί σε ποσοστό κοντά στο 60%.

    Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως «η τοξικότητα δεν βοηθάει να φέρουμε κόσμο στην κάλπη. Εμείς μόνοι μας κάναμε τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου, παρά τα όσα είπε το ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία κύλησε άψογα και χάρηκα να ακούω πολίτες να λένε αυτό είναι Ευρώπη».

    Για τον λαϊκισμό

    Ο λαϊκισμός σηκώνει παντού κεφάλι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Δεν έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά τη λέξη «Ευρώπη». Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Ο πολακισμός αποτελεί κοινή γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Είμαι ο πρώτος που θα πω ότι “πάντα μπορούμε καλύτερα”. Τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού ήταν ενθαρρυντικά τον τελευταίο μήνα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση της ανεργίας και να υπάρχει μια πραγματική σύγκληση με την Ευρώπη στο εισόδημα. Δεν μας αρκεί όμως να μειωθεί ο πληθωρισμός, θέλουμε και μείωση τιμών.

    Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης πολύ σύντομα θα δείξει αποτέλεσμα. Γενικά αργούν οι αποφάσεις στην Ευρώπη, μην ξεχνάτε ότι απαιτούνται ομοφωνίες από αρχηγούς 27 κρατών. Μπορεί να αργεί η Ευρώπη, αλλά τα καταφέρνει. Η χώρα μας πήρε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία διανομή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    ΔΕν πάω πουθενά εγώ στην Ευρώπη, το έχω ξαναπεί. Είναι τιμητικό να γίνεται αυτή η κουβέντα για μένα, έχω ξεκαθαρίσει όμως ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη κι όχι το ανάποδο.

    Να σας θυμίσω όταν οι πολίτες μάς έδωσαν το 41%, το πρώτο που ξόρκισα ήταν η αλαζονεία. Πρώτος εγώ θα κάνω την αυτοκριτική μου και δεν θα ανεχτώ ούτε μισή έκφανση περιφρόνησης για τα προβλήματα των πολιτών. Όταν κάποιος μάς λέει κάποιο ζήτημα, οφείλουμε να τον ακούμε ευγενικά και γλυκά.

    Έχουμε αυξήσει το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ, κοιτώντας το ζήτημα του δημογραφικού. Είμαι τρίτεκνος και καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό. Μελετούμε λοιπόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των τρίτεκνων. Το πρόβλημα για πολλές οικογένειες είναι ότι δεν πηγαίνουν από το δεύτερο στο τρίτο παιδί. Οι πολιτικές των δημογραφικών αλλαγών δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Γερνάμε ως κοινωνία. Έχουμε 100.000 συνταξιούχους που εργάζονται πλέον νόμιμα.

    Οι παρεμβάσεις στην αγορά γίνονται για το δημόσιο συμφέρον. Το AirBnb ξεκίνησε στη λογική μίσθωσης του δικού μας σπιτιού, όχι να γίνει υποκατάστατο της μακροχρόνιας μίσθωσης.

    Για το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη

    «Έπρεπε να το είχε καταθέσει από την αρχή. ‘Ηθελε να κάνει σόου», σχολίασε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Δεν μας κάνει χάρη που κατέθεσε το «Πόθεν Έσχες». Δεν θέλω να δώσω συνέχεια, γιατί θα αδικήσω τα προβλήματα των πολιτών και τη διαδικασία των ευρωεκλογών. Ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί μια φρασεολογία απαράδεκτη, μάς λέει ότι όλοι είναι κλέφτες, εκτός απ’ αυτόν. Το δικό μου «Πόθεν Έσχες» έχει γίνει ‘φύλλο και φτερό’».

    Δείτε τη συνέντευξη:

    Διαβάστε επίσης:

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία για τα F 16 – Κοντά στην αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών

    Δημοσκόπηση Interview: Στο 34% η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Τα ποσοστά των υποψηφίων

    Ανδρουλάκης: «Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης πρέπει να εκφραστεί μέσα από τη σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση»



    ΣΧΟΛΙΑ