Με ένα ευχαριστώ προς τον στρατηγό Φλώρο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύτηκε η ανακοίνωση για τη λήξη της θητείας του ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αντικατάστασή του από τον αντιστράτηγο Χούπη.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει για τον Κωνσταντίνο Φλώρο ότι στην τετραετή θητεία του συνέβαλε στην αντιμετώπιση προκλήσεων συμβατικής ή και υβριδικής μορφής αλλά και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

1

«Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ένα ακόμη παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες» καταλήγει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλη η δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Η τετραετής θητεία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας.

Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής, όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας, ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας.

Πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για την στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης

Τέλος έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων. Ως αληθινός Αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα.

Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ένα ακόμη παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου με το τέλος της τετραετής θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ να επισημοποιείται.

Μετά την προ ημερών συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια αποφασίστηκε οι αλλαγές σήμερα να περιοριστούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην επεκταθούν στην ΕΛ.Α.Σ., καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χρειάζεται λίγο χρόνο για περαιτέρω αξιολόγηση.

Τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με μια βαθιά βουτιά στην επετηρίδα, αναλαμβάνει ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Δημήτρης Χούπης. Με καταγωγή από τις Σέρρες, ο κ. Χούπης είναι απόφοιτος της τάξης του ’87, ενώ νυν αρχηγοί είναι 3 και 4 χρόνια μεγαλύτεροι.

Παράλληλα αποφασίστηκαν νέοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας αποφασίστηκε η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα. Και η η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι θέλουν να βγάλουν τον Αλέξη Τσίπρα από τη σύνταξη;

Ξαφνικός πόλεμος Ανδρουλάκη με Κασσελάκη: «Είναι Πολάκης made in USA»

Prorata: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ, κοντά σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τα μη κρατικά πανεπιστήμια