• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Είμαστε υπερήφανοι για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο X, με αφορμή την εκλογή της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    «Είναι μια εθνική επιτυχία που αναγνωρίζει τον ρόλο της πατρίδας μας ως δύναμης σταθερότητας, με πίστη σε αρχές και αξίες, όπως η Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο», προσθέτει στην ανάρτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα συγκέντρωσε 182 ψήφους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού των πέντε μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026.

    Η ανάρτηση για την επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

    Νωρίτερα, σε άλλη του ανάρτηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επέτειο των 80 ετών από την απόβαση στη Νορμανδία, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Στην 80η επέτειο της D-Day, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες που πολέμησαν ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού στη μεγαλύτερη ναυτική, αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στην ιστορία. Τιμούμε τη θυσία τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα αγγλικά στο Χ, για την σημερινή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, όπου παραβρέθηκε νωρίτερα.

    Και προσέθεσε: «Αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, και είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτές τις αξίες.»

    Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά:

    On the 80th anniversary of D-Day, we pay tribute to the heroes who fought against the forces of fascism in the greatest naval, air & land operation in history. We honor their sacrifice. They fought for freedom and democracy, and it is our duty to continue defending these values.

    Διαβάστε επίσης

    Η Ελλάδα εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

    Μητσοτάκης από Λοριάν: Οι Belharra είναι η σημαντικότερη αναβάθμιση του Πολεμικού μας Ναυτικού τις τελευταίες δεκαετίες

    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα για τη διετία 2025-2026 καθίσταται συμπαραγωγός της διεθνούς πολιτικής



    ΣΧΟΛΙΑ