Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε αυτοψία στα καμμένα πριν τη σύσκεψη στην Πεντέλη

Της σύσκεψης στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης προηγήθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης, το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, όπου τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο Διευθυντής του σχολείου.

Ο εκπρόσωπος της ΓΕΚ – Τέρνα που έχει αναλάβει ιδία δαπάνη την αποκατάσταση, τους παρουσίασε το σχέδιο και το πλάνο ανακατασκευής του γυμναστηρίου.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες. Οι όποιες άλλες ζημιές έχουν υποστεί τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Πεντέλης όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος, ενώ έξω από τη Μόνη, μαζί με τον Υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονται εκεί.

Τέλος με τη δήμαρχο μετέβη και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Σπύρος Βασιλάκος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης Ερευνών Δρ. Θανάσης Μαρούσης τον υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου.

Ο κ. Πλειώνης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αντιπυρικά μέτρα που έχει λάβει το Αστεροσκοπείο, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πληγούν οι εγκαταστάσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μαζί με την Περιφέρεια και δημάρχους των γύρω περιοχών συνεδριάζουν για τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχουν δρομολογηθεί μετά την πυρκαγιά.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, ο υφυπουργός Κρατικής Αρωγής, υπεύθυνοι από το ΤΑΙΠΕΔ και την Περιφέρεια Αττικής καθώς και οι δήμαρχοι περιοχών που επλήγησαν.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola χάλασαν το θετικό σερί – Ισχυρά κέρδη σε Ελλάκτωρ, Cenergy, Autohellas και ΔΑΑ

Μαρόκο: Ο βασιλιάς έδωσε χάρη σε σχεδόν 5.000 καταδικασμένους ή καταζητούμενους για καλλιέργεια κάνναβης

Starbucks: Με εταιρικό τζετ θα μετακινείται ο νέος CEO – Τα «κρυφά ταλέντα» του Brian Niccol