• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κρυφτώ, δεν φτάσαμε στον στόχο που είχαμε θέσει – Σε τρία χρόνια οι επόμενες εκλογές

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, αλλά με μικρότερο ποσοστό από τον στόχο που είχε θέσει ο ίδιος, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες και παραδέχθηκε πως η ΝΔ δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυτές θα γίνουν σε τρια χρόνια.

    «Ευχαριστώ από καρδιά όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.  «Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τη μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο».

    «Το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών.  Γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι εκλογές θα ήταν δύσκολες», ανέφερε.

    «Παρά και τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για την Ευρώπη και το μέλλον που θέλουμε. Ακούω την φωνή και την εντολή τους: Σας εμπιστεύομαστε, αλλά προσπαθείστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη. Στη Γαλλία και τη Γερμανία κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν σημαντικά», ανέφερε, τονίζοντας πως η ΝΔ παραμένει ισχυρή και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

    «Είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα. Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριοο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για μεγαλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες», ανέφερε.

    «Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 θα συμβεί το ίδιο και το 2027. Το θέλουμε και το μπορούμε», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωεκλογές: Ποιοι προηγούνται στις ψήφους για την επόμενη ευρωβουλή από κάθε κόμμα

    Παύλος Μαρινάκης: Πήραμε μια πύρρειο νίκη στις ευρωεκλογές – Μήνυμα για να διορθώσουμε αστοχίες

    Singular Logic: Στο 28,6% η εκτίμηση για τη ΝΔ – Στο 14,7% για ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,9% για ΠΑΣΟΚ – Βλέπει ευρωβουλευτές από 7 κόμματα

    ________________________

    Ευρωεκλογές 2024

    Ευρωεκλογές 2024: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις (Live update)

    Ευρωεκλογές 2024: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ