• Πολιτική

    Κικίλιας: Έδειξα στον Κασσελάκη ότι πετούσαν 20 εναέρια την ώρα που τον ξεναγούσα

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

    Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας


    Έδειξα τα εναέρια μέσα στον Στέφανο Κασσελάκη όταν τον ξεναγούσα, ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε πως πετούσαν μόνο 3 στη φωτιά της βορειοανατολικής Αττικής.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, τη στιγμή εκείνη επιχειρούσαν 20 ενάερια μέσα, ενώ τα υπόλοιπα αναπληρώνονταν, έβαζαν καύσιμα και  επιβραδυντικό υγρό για να σηκωθούν ξανά.

    «Αυτά δεν χωράνε αμφισβήτησης», πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

    Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Επιχειρησιακά, το Πυροσβεστικό Σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε».

    «Οι ζημιές δεν είναι ευτυχώς πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά, μετά έφυγε. Παράλληλα με τους πυροσβέστες έγιναν ζώνες για να σταματήσει. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε από την Πεντέλη» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

    Αναφερόμενος στην τραγική απώλεια της γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου είπε: «Στην περιοχή εκείνη εκδόθηκε 112, οι συνάδελφοι της γυναίκας έφυγαν, για κάποιους λόγους η ίδια δεν έφυγε».

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ