• Πολιτική

    Κι όμως! Ο Παύλος Γερουλάνος έχει σχέδιο (ναι θέλει το ΠΑΣΟΚ)

    • Λώρη Κέζα
    Παύλος Γερουλάνος

    Παύλος Γερουλάνος


    Ο Παύλος Γερουλάνος έχει σχέδιο. Το καταλαβαίνει κανείς από τις αδιάφορες εμφανίσεις του και όχι από αυτές στις μεγάλες αίθουσες των κομματικών διαξιφισμών. Έχει σχέδιο για τα πάντα, αν όχι για τα πάντα, έχει σχέδιο για πολλά. Πριν λίγες ημέρες μίλησε σε κτηνοτρόφους της Καρδίτσας. Θα μπορούσε να τους πει ορισμένα γενικόλογα για την ανάπτυξη, για τους δανειστές, για τη μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ και τα γνωστά. Μίλησε για την γραβιέρα Αγράφων και για το πλασάρισμα των τοπικών προϊόντων με βάση την ποιότητα. Προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα τα καταφέρουν και χωρίς επιδοτήσεις αν έχουν στόχους από το σύγχρονο μάρκετινγκ.

    Ανάλογη ομιλία έκανε και στην Πάτρα. Ανάλογη αλλά όχι την ίδια. Για κάθε περιοχή έχει άλλο σχέδιο που βασίζεται στην μικρή κλίμακα, στην τοπική οικονομία. Όπως και στα παιχνίδια ζωγραφικής, ενώνει τις τελείες και στο τέλος προκύπτει σαφής εικόνα. Έχει σχέδιο για κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας αλλά και για πολλούς τομείς, για τον τουρισμό, για την υγεία, για την παιδεία. Ο πρώην υπουργός συναντά κόσμο, οργανώνει ομάδες εργασίας και από την προσωπική του σελίδα προσκαλεί εθελοντές. «Γίνε εθελοντής εκδηλώσεων», «οργάνωσε μια εκδήλωση».

    Βλέπουμε δηλαδή ότι ο Γερουλάνος έχει φύγει από το στενό κομματικό πλαίσιο και ασχολείται με την πολιτική σε όλες τις εκφάνσεις της. Δεν έχει μόνο διαχειριστικές λύσεις, όπως θα ήταν «πουλήστε τη γραβιέρα σε άλλο περιτύλιγμα». Θέλει το «όλον πακέτο», δηλαδή οι διαχειριστικές προτάσεις να βρίσκονται όλες σε κοινό πλαίσιο, να προκύπτουν από ιδεολογία, από εκεί, στο Κέντρο του πολιτικού φάσματος. Έτσι αποκτά ειδικό ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο καλωσορίζει τον πολίτη στην ιστοσελίδα του. Γράφει: «Tην εξουσία δεν πρέπει να περιμένεις να στη δώσει οικειοθελώς αυτός που την κρατάει στα χέρια του. Πρέπει να τη διεκδικήσεις με σχέδιο, συλλογικά και με κάθε δυνατό, νόμιμο μέσο». Κρατώντας αυτές τις δυο φράσεις, μπορούμε να μιλήσουμε για αμφισημία. Ποια εξουσία; Την κυβερνητική ή την αρχηγική; Ποια πρέπει να διεκδικήσει με σχέδιο;

    Ο μηχανισμός γύρω από τον Παύλο Γερουλάνο οργανώνεται. Το τυχερό του είναι ότι οι παλαιοί κομματάρχες τον υποτιμούν. «άντε, ρε, ο Παύλος; Αυτός δεν έχει βλέψεις, άσε που δεν τραβάει». Όσο τον υποτιμούν, τόσο που επιτρέπουν να κάνει δουλίτσα, για το κόμμα και για τον εαυτό του.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Καλαντώνης: Ποια είναι τα σχέδια του για μείωση των κόκκινων δανείων της Eurobank

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος CEO του ΤΧΣ ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ