ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της τοπικής Βουλής του κρατιδίου της Σαξονίας- Ανχαλτ της Γερμανίας.
Ο κ. Καιρίδης παρουσίασε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στο μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας τον κατεξοχήν ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία που έχει καταστεί διεθνής κόμβος παράνομης μετανάστευσης, για μια σειρά από λόγους.
Ο υπουργός επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία νόμιμων μεταναστευτικών οδών, με όρους και κανόνες, που θα αποδυναμώνουν τα παράνομα δίκτυα των διακινητών.
Τέλος, παρατήρησε ότι η επικέντρωση της συζήτησης μόνο στις επαναπροωθήσεις και στα pushback είναι αποπροσανατολιστική, εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και αποσκοπεί στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την ώρα που χρειάζονται λύσεις οι οποίες φέρνουν αποτέλεσμα μακριά από τις «κραυγές» της μίας ή τις «αφέλειες» της άλλης πλευράς.
Διαβάστε επίσης:
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων
Αυλωνίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει με τον καλύτερο τρόπο τον συνταγματικό του ρόλο
Σύσκεψη στη Λαμία υπό τον Β. Κικίλια για την κακοκαιρία «Elias»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CNN: Τα πρώτα θύματα του εμπορικού πολέμου του Τραμπ με την Κίνα… οι αγρότες
- Hellenic Train: Η οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση
- Φιντάν: Εργαζόμαστε για να ορίσουμε τον χρόνο και τον τόπο της συνάντησης Ερντογάν – Τραμπ
- Τασούλας: «Αν κινδυνεύσουν ο οίκος μας και η τιμή μας θα τα προστατεύσουμε ανυποχώρητα»
