Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Με ισχυρή πλειοψηφία επί των παρόντων πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή η πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.

Η απόφαση της ΚΕ έχει πολιτική καταδίκη συμπεριφορών, κάνοντας μάλιστα ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο.

Στην ψηφοφορία παρόντα ήταν 151 μέλη καθώς και η Θεοδώρα Τζάκρη, με 138 να ψηφίζουν υπέρ του αποκλεισμού.  Δεκατρία μέλη από την πλευρά Πολάκη  φέρεται να συμφωνούσαν μεν με την απόφαση, αλλά να μην την ψήφισαν λόγω της  ονομαστικής αναφοράς στον κ. Κασσελάκη.

Παράλληλα, αποσύρθηκε η πρόταση Γεωργοπούλου για νέα παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η απόφαση θα εξετασθεί από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου,  Μετά την απόφαση της ΚΕ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα

Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Υπενθυμίζεται ότι από την συνεδρίαση είχαν επιλέξει να απέχουν τα μέλη της πλευράς Κασσελάκη. Παρούσα στη συνεδρίαση, πάντως, ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία πριν την επεισοδιακή ομιλία της, παρέδωσε στη Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου εξουσιοδότηση από τον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάθεση της υποψηφιότητας του αλλά και χειρόγραφα με τις 87 υπογραφές. Η Τζάκρη αμφισβήτησε την επίτευξη απαρτίας.

Έξω από την αίθουσα επικρατεί ένταση με οπαδούς του Κασσελάκη να φωνάζουν και να υπάρχουν αντεγκλήσεις. .«Ντροπή να έχει δικαίωμα ο Γκλέτσος και να μην έχει ο πρόεδρος, είστε η ντροπή της Αριστεράς» φώναζαν οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου, με τα μέλη της ΚΕ να απαντούν πως «συνεδρίασε ανώτατο όργανο».

Διαβάστε επίσης

Όλγα Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη: Μιλούν για δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη

Σωκράτης Φάμελλος: «Αντικομματική η στάση αποχής των μελών της ΚΕ»

Τζάκρη στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό που κάνετε είναι μια νέα πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τον αποκλεισμό Κασσελάκη ζήτησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόταση για παραπομπή Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας από τον Θύμιο Γεωργόπουλο