• Πολιτική

    Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή της ψηφοφορίας ζήτησαν Κεδίκογλου και Καραμέρος, «αν γίνει θα διαλυθούμε απόψε»

    • NewsRoom
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος


    Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας μέσω Zoom από τα Χανιά όπου βρίσκεται για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ, πρότεινε την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

    Πρόταση η οποία, ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του νυν προέδρου της ΚΟ, με τον Σωκράτη Φάμελλο να ζητά να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του.

    Παράλληλα, βουλευτές του κόμματος τάχθηκαν κατά των προτάσεων του Στέφανου Κασσελάκη, απέναντι σε άλλους που πήραν το μέρος του, ενώ κάποιοι ζήτησαν την αναβολή της ψηφοφορίας.

    Μεταξύ όσων τάχθηκαν κατά της πρότασης του κ. Κασσελάκη ήταν ο Χάρης Μαμουλάκης και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Μάλιστα η κα Νοτοπούλου χαρακτήρισε ως απόλυτη υποτίμηση της ΚΟ τον τρόπο που αυτή συγκλήθηκε. «Σήμερα έπρεπε να συζητάμε για τη ΔΕΘ και η εισήγηση είναι για το πώς θα διαλυθούμε», ανέφερε.

    Από την πλευρά της η Έλενα Ακρίτα αρχικά εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόταση για αντικατάσταση του κ. Φάμελλου, ενώ στη συνέχεια ξαναπήρε τον λόγο, αλλάζοντας θέση, και ζητώντας από τον επικεφαλής της ΚΟ να μην επιμείνει στη στάση του.

    Υπέρ της πρότασης Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Γιώργος Γαβρήλος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα «ανεπάρκειας» του κ. Φάμελλου, αλλά πως πρέπει να καταλάβει πως η νομιμοποίηση του αντλείται  από τον εκλεγμένο πρόεδρο.

    Στους βουλευτές που ζήτησαν την αναβολή της διαδικασίας ήταν  ο Σίμος Κεδίκογλου αλλά και ο Γιώργος Καραμέρος. Μάλιστα ο κ. Καραμέρος πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση και το θέμα να παραπεμφθεί στο Εκτελεστικό Γραφείο, σε συνεδρίαση με φυσική παρουσία του κ. Κασσελάκη.

    «Αν πάμε σε ψηφοφορία σήμερα θα διαλυθούμε ή θα διχαστούμε έτι περαιτέρω», φέρεται να ανέφερε ο Γιώργος Καραμέρος.

    Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε ότι η διαδικασία πρέπει να λήξει σήμερα.

    Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβητεί πλέον συνολικά τον πρόεδρο του κόμματος και ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφιστεί η εισήγησή του στο σύνολό της.



    ΣΧΟΛΙΑ