Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κασσελάκης: Τι λέει για την ανάκληση του πληρεξούσιου στον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Στην ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημερινό Δελτίο Τύπου του νομικού συμβούλου του κ. Κασσελάκη, Χαράλαμπου Πελέκη, αναφέρει: «Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».

Σημειώνεται ότι το έγγραφο που εστάλη όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με συμβολαιογραφική πράξη και ουσιαστικά θα μπορούσε να σημαίνει δύο πράγματα:

Πρώτον ότι ο ίδιος αποδέχεται την ντε φάκτο κατάσταση και δεν θέτει σε αυτή τη φάση θέμα νομικής επιστροφής του στην προεδρία, καίτοι αμφισβητεί πολιτικά την απόφαση της κεντρικής επιτροπής.

Και δεύτερον ότι πρέπει πλέον η πλειοψηφία της ΚΕ και της πολιτικής γραμματείας να ερμηνεύσει το καταστατικό εκ νέου και κάποιος να ορίσει έναν πληρεξούσιο για την οικονομική διαχείριση και τη λειτουργία του κόμματος.

Η εντύπωση που έχει δοθεί είναι πως θα ερμηνευτεί με τέτοιο τρόπο η καταστατική διάταξη ώστε να δώσει την εξουσιοδότηση αυτή ο Νίκος Παππάς, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την εξουσιοδότηση για τη διαχειριστική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ – Έστειλε επίσημο έγγραφο

Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει δάνειο για τα ΜΜΕ του κόμματος

Παύλος Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω