• Πολιτική

    Κασσελάκης: Στα γραφεία της Αυγής – Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους μετά το “λουκέτο”

    • NewsRoom
    ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία της Αυγής

    ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία της Αυγής


    Στα γραφεία της εφημερίδας Αυγή βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Σήμερα πραγματοποιείται το δεύτερο τετ α τετ μεταξύ των δύο πλευρών, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της εφημερίδας έξω από την Κουμουνδούρου και τη συνάντηση που είχε μαζί τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφότου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

    Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

    Μοναδικό θέμα συζήτησης τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να κλείσει το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για το “λουκέτο” στην ημερήσια έκδοση και να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζει χθες ότι ήταν λάθος του που δεν συζήτησε νωρίτερα μαζί τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στους εργαζόμενους στις 25 Ιουνίου. Τότε ενημερώθηκαν ότι από την επομένη σταματά η έκδοση του ημερήσιου φύλλου. Σύμφωνα με τη συνέλευση εργαζομένων της Αυγής, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει κάποια σαφή διαβεβαίωση για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, παρά μόνο κάποιες υποσχέσεις για απορρόφηση τμήματος του προσωπικού από την ιστοσελίδα avgi.gr και την κυριακάτικη έκδοση. Στους εργαζόμενους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οφείλονται από το παρελθόν δεδουλευμένα ύψους 300.000 ευρώ, καθώς και οι μισθοί του Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κιρ Στάρμερ: «Σουπερμπόι», «βαρετός», «πραγματιστής», «μεθοδικός»: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός;

    Αποκατάσταση παράλυσης προσωπικού νεύρου

    Ράμα: Ζητά νέες εκλογές τον Αύγουστο στη Χειμάρρα μετά την καθαίρεση Μπελέρη από δήμαρχο



    ΣΧΟΛΙΑ