Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κασσελάκης: Όχι σε συμφωνίες κορυφής- Καλώ Πλεύση και ΠΑΣΟΚ σε κοινοβουλευτική συνεργασία

Στέφανος Κασσελάκης

Δεν πιστεύει σε συμφωνίες κορυφής είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά “παροτρύνει” ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας να συνεργαστούν μαζί του σε προτάσεις νόμου.

Εξαίρεσε από το προσκλητήριο τη Νέα Αριστερά βέβαια ενώ “φωτογραφίζοντας” τον Διονύση Τεμπονέρα, είπε:

“Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από τη βάση στην κορυφή. Το να κλειστούμε σε ένα γραφείο και να συμφωνήσουμε σε μια ένωση αντί να… είναι απλά λάθος γιατί μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους και προσδίδει αξία φόβητρου στον πρωθυπουργό”.

Στο ίδιο πλαίσιο, κάλεσε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο.

“Αρχίστε με το Κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχουμε ετοιμάσει. Δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο. Πρέπει να μας δει η κοινωνία να καταθέτουμε διαρκώς θετικές, φιλολαϊκές προτάσεις, να συμφωνούμε πάνω σε αυτές και έτσι να διαμορφώσουμε μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία ένα αξιόπιστο κοινωνικό μέτωπο ανατροπής της Δεξιάς κυβέρνησης”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Στ. Κασσελάκης είπε μεταξύ άλλων:

*Η ΝΔ υπέστη καθίζηση ένα χρόνο μετά το 41%. Το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, ανατέλλει η ελπίδα της αλλαγής, της εναλλακτικής διακυβέρνησης

*Μας είχαν για τελειωμένους, αντέξαμε σε πείσμα πολλών που ήθελαν να ξεμπερδέψουν μαζί μας απέναντι σε επιθέσεις διάσπασης. Δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους υπονόμευαν τον θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση, ήθελαν να μας δουν στα χαμηλά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, δεν πάμε πουθενά θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα

*Να πείσουμε τους δημοκρατικούς πολίτες με τη θετική μας ατζέντα. Βεβαίως χρειάζονται συγκλίσεις. Παροτρύνω τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούμε για κοινές προτάσεις νόμου. Συντεταγμένα με διαφάνεια, μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. Με σεβασμό στην αυτοτέλεια αυτών των σχημάτων αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή, δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να μείνει ατιμώρητο.

*Το κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει, τα κοινωνικά και τα πολιτικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Το σπίτι μας να το μεγαλώσουμε να το κάνουμε πιο φιλόξενο για εκατομμύρια δημοκρατικούς πολίτες. Θα πρέπει οι καταστατικές μας αλλαγές να πείθουν ότι είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών. Θα πρέπει τομές που υπαγορεύονται από την κοινή λογική.

*Οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός δεν υπάρχει. Η ψήφος του λαού με ανέδειξε σε αντίπαλο της ΝΔ.

*Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίρεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Εγκάρδιο κλίμα στη συνάντηση Σάντσεθ-Ερντογάν στη Μαδρίτη

G7: Δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία με εγγύηση τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

Ρωσία: Απειλές κατά της ΕΕ για την περίπτωση αξιοποίησης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων