Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή να ζητήσει συγγνώμη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Τη βεβαιότητά του για ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές της Κυριακής εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητος, καθαρός, γειωμένος, με νέα στελέχη από την κοινωνική του βάση, με ένα καταστατικό συνέδριο θα πάει μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα την Κυριακή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει μία διαφορετική δυναμική μετά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, «πριν τρεις μήνες μας είχαν τελειωμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από μία διπλή οδυνηρή ήττα. Όλοι τον είχαν τελειωμένο, έχουν βρει τη βολική τους αντιπολίτευση αλλού. Ήρθαμε, ανανεωθήκαμε, γίναμε πολύ πιο γειωμένοι στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να είμαστε σε οποιαδήποτε κάδρο κεντροαριστερών διεργασιών κορυφής. Άλλα κόμματα είναι σε συνομιλίες».

«Έχουμε ήδη πετύχει διότι χωρίς να παίξουμε το παιχνίδι των άλλων, έχουμε βγάλει προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει στα τηλεοπτικά μας σποτ, έχουμε υπάρξει θετικοί, έχουμε κάνει μία καινοτόμα διαδικασία προκριματικών εκλογών όταν οι άλλοι έχουν βγάλει ένα ψηφοδέλτιο αντιφατικών υποψηφιοτήτων μέσα στις οποίες υπάρχουν ακροδεξιά συνθήματα, υμνήτριες του Κασιδιάρη και αναφορές στο ότι “όλοι μας σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη”» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτώμενος για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, τόνισε ότι «έχει κατατεθεί στη Βουλή. Δεν γίνεται να έχουμε ελληνικά προιόντα πιο ακριβά στην Ελλάδα, από ότι στο εξωτερικό. Τα έχουμε αναδείξει τόσες φορές» τόνισε. «Το γενικό λογιστήριο του Κράτους είπε ότι κοστίζουν 2.7 δισ. και εμείς έχουμε αντίβαρα 3.2 δισ. Η κυβέρνηση λέει ψέματα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και πρόσθεσε ότι: «Ο Χατζηδάκης λέει ότι δεν θέλει μειώσουμε το ΦΠΑ γιατί δεν θέλει να αυξηθεί η κατανάλωση. Αυτά είναι τα λόγια ενός υπουργού Οικονομίας που δεν έχει δουλέψει μια μέρα στη ζωή του (…) Είναι δίκαιο στην Ελλάδα ένας μισθωτός με 28.00 ευρώ μισθό να πληρώνει παραπάνω φόρο ποσοστιαία, από ένα επιχειρηματία που έχει μέρισμα ένα εκατομμύριο ευρώ: Είναι δίκαιο αυτό; Αυτή είναι η οικονομία που θέλουμε;» διερωτήθηκε.

«Η ακρίβεια χρεοκοπεί να ελληνικά νοικοκυριά. Ο Μητσοτάκης επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους. (…) Η άρνηση για μείωση του ΦΠΑ επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ολιγοπώλια (…) Τα ολιγοπώλια παρεμπιπτόντως τα παραδέχτηκε και ο κ. Σκέρτσος] τόνισε ακόμα.
«Οι αγορές θα δουν αυτή την πρόταση σαν μια πολύ υγιή αναπτυξιακή πολιτική. Τα χρήματα αυτά που λένε για την ακρίβεια δεν πάνε κάτω από το μαξιλάρι. Πάνε για κατανάλωση επισήμανε. «Να έρθει μετά τις εκλογές το Γενικό Λογιστήριο να έρθει όποτε θέλει στη Κουμουνδούρου για το πρόγραμμα μας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει τα πάντα»

Ερωτώμενος αναφορικά με το πόθεν έσχες και τα όσα αναμένεται να πει από τη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «Θα δείτε ακριβώς τι θα πρέπει ο ελληνικός λαός να ρωτήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ παράνομα. Και εμείς έχουμε τη Νέα Δημοκρατία με 500 εκατομμύρια ευρώ… Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες για έναν ιδιώτη, πριν μπει στην πολιτική και όχι για το κυβερνών κόμμα που έχει το υψηλότερο χρέος, από όλα τα κόμματα στην Ευρώπη και διαφήμιση στην Google μεγαλύτερη από κάθε κόμμα στη Γερμανία και την Ιταλία, σε αυτές τις εκλογές (…) Αν ο λαός έχει αποκτήσει ανοσία στο μαύρο χρήμα στην πολιτική τότε να μην περιμένει να αλλάξει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την παράταξη που κυβερνά τον τόπο και να μην έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά της».

«Το τι επικοινωνιακή στρατηγική έχω είναι δικό μου μυστικό. Ξέρω πάρα πολύ καλά πώς δουλεύει αυτό το σύστημα» είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Εδώ δεν ξέρουμε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού για το 22-2023 και μου λέτε εμένα για τυπικά» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα. Έχω δουλέψει τα πάντα. Έχω ιδρώσει. Ό,τι βαθμούς, υποτροφίες, βραβεία έχω πάρει το έχω κάνει με το σπαθί μου».

Το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πως αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στην πολιτική τους σταδιοδρομία, όχι για να δούμε αν έχει φορολογηθεί ένας ιδιώτης στις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Μητσοτάκης να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή να ζητήσει συγγνώμη

«Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα μνημόνια και αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τον ελληνικό λαό, μπορεί να πάει στο VMRO και να αλλάξει την συμφωνία. Η ευθύνη ενός πρωθυπουργού είναι να φέρνει επωφελής συμφωνίες για τον λαό. Να βρει μόνος του (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) την λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε. Να πάει να την αλλάξει, αλλιώς να πει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που τον δίχασε το 2019 επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ερωτώμενος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης:
Υπουργείο Τουρισμού: Σε πλήρη εγρήγορση για την πτώχευση του FTI-7500 οι ξένοι επισκέπτες

Opinion Poll: Προβάδισμα – μαμούθ για Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία

Ευρωαγορές: Ανοδικά εν αναμονή της πρώτης μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ – Βουτιά 9% για την φαρμακευτική GSK