• Πολιτική

    Κασσελάκης: Μιλούν για το πόθεν έσχες για να αποπροσανατολίσουν από τα Τέμπη και την ακρίβεια

    ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο δελτίο του Mega

    ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο δελτίο του Mega


    Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες πριν από την κεντρική προεκλογική του ομιλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Είπε πως είναι απόλυτα εφικτός ο στόχος του 20 για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιχείρησε να λήξει τη συζήτηση για το πόθεν έσχες.

    Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

    «Ο Αλέξης είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νοείται κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.»

    «Έχουν πάει όλα τα στελέχη παντού και αξιοποιούμε όλα τα έμπειρα στελέχη. Ο Νίκος Παππάς είχε φόρτο και με τα ψεύδη της ΝΔ για την οικονομία.»

    Ευρωεκλογές
    Για το στόχο του 20% στις ευρωεκλογές και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «Απόλυτα εφικτός ο στόχος το “2” μπροστά στο αποτέλεσμα.», «Θεωρώ ότι θα είναι αρκετά κάτω η ΝΔ από το ποσοστό των προηγουμένων ευρωεκλογών. Μικρή σημασία έχει αν θα είναι 29 ή 31.»

    Προτάσεις

    Μιλώντας για το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κασσελάκης άφησε αιχμές «Η ΝΔ έχει μοιράσει παρά πολύ χρήμα για αυτό έχει τέτοια ποσοστά. Συγχρόνως βλέπει κανείς ότι ο κ Μητσοτάκης διπλασίασε το χρέος του κόμματος και δεν ξέρει κανείς πώς το εξυπηρετεί.»

    Απαντώντας για τα «Λεφτόδεντρα» τόνισε πως «Η ερώτηση για το πού θα βρούμε τα χρήματα ανήκει σε μνημονική εποχή. Σήμερα υπάρχει ανάπτυξη. Η ερώτηση είναι πού πάνε τα χρήματα.». Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση ο πρόεδρος του κόμματος  είπε «Προτεραιότητα έχει το ΕΣΥ.

    Υπάρχει ένα κομμάτι στην ιδιωτική υγεία πού μπορεί να καλυφθεί από το Δημόσιο.» Αναφορικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε «Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για την ακρίβεια με αντίβαρο φορολόγηση υπερκερδών σε τράπεζες και εταιρείες ενέργειας.»

    Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

    Μιλώντας για τις δυσκολίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2015 είπε «Η χώρα δεν ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια το 2015, πώς θα έβγαινε χωρίς μαξιλάρι; Να λέμε αλήθεια, δεν ήταν έτοιμη να βγει τον Ιανουάριο του 2015.»

    Πόθεν έσχες

    «Τιμή μου που με στοχοποιούν, τιμή μου που θέλουν να με ελέγξουν τόσο πολύ. Θα παλέψω με τη δύναμη του κόσμου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας στη ΝΔ για το πόθεν έσχες και συμπλήρωσε: «Έξω από εμένα αυτή η λάσπη, την επιστρέφω εξολοκλήρου».

    «Γιατί με φοβούνται τόσο πολύ; Οι ίδιοι άρχισαν να μιλούν για το πόθεν έσχες για να αποπροσανατολίσουν από τα Τέμπη και την ακρίβεια. Έχει έρθει η ώρα να ζητήσει ο ελληνικός λαός από τη ΝΔ για τα χρήματα της καμπάνιας της» επισήμανε σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι είναι ο μόνος πολιτικός που έχει παρουσιάσει πόθεν έσχες για το 2023 και ζήτησε να «σταματήσει αυτή η καραμέλα».

    «Ο ελληνικός λαός απαιτεί πολιτική συζήτηση και όχι πολιτικό παιχνίδι. Ο κ. Γεωργιάδης και όλοι αυτοί έχουν καριέρα από την πολιτική, είναι τοξικοί, έχουν κάνει στασίδι στα κανάλια. Δείτε πόσο με φοβούνται» σημείωσε ερωτηθείς για τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Υγείας σε βάρος του.

     

    Νέα Αριστερά
    «Είναι κοινοβουλευτική ομάδα όχι κόμμα και έχει κλεμμένες έδρες.» είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στην Νέα αριστερά.

    Σχολιάζοντας το τηλεφώνημα με τον κ. Χαρίτση είπε «Ο κ. Χαρίτσης έχασε τον πατέρα του, τον πήρα τηλέφωνο και τον συλλυπήθηκα και δεν υπάρχει περίπτωση να πω κάτι αρνητικό σε αυτή τη συγκυρία.»

    Διαβάστε επίσης:

    Μπάιντεν: Μαζί με άλλους 16 ηγέτες προτρέπουν τη Χαμάς να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

    Helleniq Energy: Στις 27 Ιουνίου η ΓΣ για διάθεση κερδών, μέρισμα και πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών

    Χρηματιστήριο: Μεγάλοι όγκοι σε Eurobank, Αlpha, Πειραιώς, από τα 8,19 υψηλό μέρας στα… 8,02 η ΕΤΕ, +2% τα ΕΛΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ