• Πολιτική

    O Κασσελάκης κλείνει το ημερήσιο φύλλο της Αυγής-Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Με εντολή Στέφανου Κασσελάκη αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας Αυγή.

    Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχίσει κανονικά με την κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης, αλλά και το site.

    Σύμφωνα με πληροφορίες για την απόφαση του κόμματος να ανασταλεί η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας ενημερώθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι από τον οικονομικό υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος τους μετέφερε πως δεν θα υπάρχουν απολύσεις, αλλά θα απορροφηθούν από τον όμιλο.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ο οικονομικός διευθυντής είχε παρουσιάσει στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος την κατάσταση στο κόμμα ως οριακή.  Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε να δοθεί μια λύση, όπως η αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου.

    Το θέμα της αναστολής του καθημερινού φύλλου παραπέμφθηκε εντέλει στο ΔΣ της εφημερίδας, με τους εργαζόμενους να ενημερώνονται τελικά σήμερα αιφνιδιαστικά για τις εξελίξεις.

    Η εφημερίδα Αυγή εκδόθηκε τον Αύγουστο του 1952, με πρώτο διευθυντή τον Βασίλη Ευφραιμίδη, τον οποίον διαδέχθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Η έκδοσή της απαγορεύτηκε από την χούντα των συνταγματαρχών και επανακυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1974 από το ΚΚΕ εσ.

    Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυγής

    Την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας Η Αυγή με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr, ανακοίνωσε επισήμως το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας. Η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στο avgi.gr, ακολουθεί:

    «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr

    Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

    Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

    Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο

    Αθήνα, 25/06/2024»

     

    Διαβάστε επίσης:
    Φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας – Ήχησε το 112 για εκκενώσεις οικισμών (Βίντεο)

    Μπελέρης: Ανακοίνωσε πως προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου

    Χαλκιδική: Φωτιά σε περιοχή του Πολυγύρου – Στη «μάχη» και ένα ελικόπτερο



    ΣΧΟΛΙΑ