Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κασσελάκης: Η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχει απωλέσει συνολικά 1,567 δισ. σε έναν χρόνο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

«Στο σύνολο ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απωλέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις «απώλειες του Δημοσίου από την εκποίηση μετοχών σε 8 εταιρείες».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας σωρευτικές ζημιές 37 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τότε πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών)».

«Όλα αυτά μέσα σε 6 μήνες», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «αν υπολογίσουμε τις διαφορές μεταξύ των τιμών των μετοχών που πούλησε και των σημερινών, η απώλεια για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι 514 εκατ. ευρώ» και πως «αν υπολογίσουμε τα μερίσματα που χάθηκαν για το Δημόσιο -μόνο για φέτος- αυτά είναι 157 εκατ. ευρώ! (αναλογιστείτε τι οφέλη θα είχε το Δημόσιο την επόμενη 10ετια!)».

Ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ότι «δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ -που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο “συνήθης ύποπτος” των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης -απώλεια του 17% από το 2021- αυτές είναι 895 εκατ. ευρώ (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα)».

Κατόπιν αυτών τονίζει ότι «στο σύνολο ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απωλέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», για να σχολιάσει: «Άριστοι για τους “φίλους” τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού». Σχολιάζει επίσης ότι «φυσικά με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ΝΔ απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσω κύκλων ότι «η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα». «Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι», τονίζει ο κ. Κασσελάκης, «η σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική». «Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια», σημειώνει.

 

Διαβάστε επίσης:

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωσε σπείρα διακίνησης πλαστών εγγράφων …ακριβείας

Εν αρχή ην το στυλ!