Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κασσελάκης για φωτιές στο CNN: Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Δηλώσεις για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Αττική παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης

Στο πλαίσιο οδοιπορικού του αμερικανικού ενημερωτικού δικτύου στα καμένα, ο Στ. Κασσελάκης, μπροστά από το κτίριο που βρέθηκε απανθρακωμένη μια εργαζόμενη γυναίκα, δήλωσε τα εξής:

«Πιστεύετε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια απλή πολιτική διαμάχη; Θα μπορούσε να βρίσκεται η μητέρα κάποιου εδώ μέσα. Είμαστε στην Αθήνα, 4 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν σε αυτή την πόλη. Θα μπορούσε να είναι ο γονιός του οποιουδήποτε εδώ μέσα.

 Δεν πρόκειται για μια περίπτωση που η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια κατάσταση ιδανικά κι εγώ ήρθα εδώ για να κάνω μια φθηνή πολιτική αντιπαράθεση προκειμένου να κερδίσω πόντους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σκληρή πραγματικότητα. Πέρυσι είχαμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων δεκαετιών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο»;

Στέφανος Κασσελάκης: «Με ένα F-35 λιγότερο αγοράζεις 300 πυροσβεστικά»

«Είμαι για δεύτερη μέρα στο πεδίο, ετοιμάζοντας γεύματα για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, απέναντι στις δράσεις μας αυτό το άκομψο, στημένο επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη», ανέφερε την Τετάρτη (14/8) ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλυτικά, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε τα εξής: «Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν για πρώτη φορά στην ιστορία να καεί ο αστικός ιστός της πρωτεύουσας. Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν μία φωτιά να διανύσει 40 χιλιόμετρα σε λίγες ώρες, χωρίς καμία γραμμή άμυνας».

 Επισημαίνει, επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν αποπέμπει τον υπουργό της καταστροφής», τονίζοντας: «Δεν αποπέμπει τον υφυπουργό που την ώρα της τραγωδίας έκανε clubbing και με εντολή Γκρίνμπεργκ, πηγαίνει να κάνει τον Τομ Κρουζ στην αεροπορική βάση Ελευσίνας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ακόμα, είπε: «Ώρα λοιπόν να τεθεί το ερώτημα: Με ένα F-35 λιγότερο, πόσα πυροσβεστικά οχήματα αγοράζεις; Η απάντηση είναι: Τριακόσια. Τότε θα χρειάζονταν προσλήψεις και εκείνος έχει εγκαταλείψει την πυροπροστασία στην τύχη της. Άλλωστε, στα εξοπλιστικά είναι οι μεγάλες μίζες. Ας καταλάβει αυτή η κυβέρνηση έστω την ώρα της παρακμής της: Η Άμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας».

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα κράτος λειτουργικό που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο

Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Οι πληγέντες από την πυρκαγιά θα αποζημιωθούν τάχιστα»

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία: Eντοπίστηκαν νεκροί οι δυο πιλότοι