• Πολιτική

    Κασσελάκης: Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά έπρεπε να είχαμε ερευνήσει κάποια πράγματα πριν βάλουμε στα ψηφοδέλτια τη Λινού

    Στέφανος Κασσελάκης

    Στέφανος Κασσελάκης


    Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή της Αθηνάς Λινού άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης με δηλώσεις του στο Mega, ενώ αντίθετα υπερασπίστηκε τον Παύλο Πολάκη, ζητώντας μάλιστα από τα στελέχη της ΝΔ «να μην κουνάν το δάκτυλο για την περίπτωσή του».

    Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ξανά διαθέσιμος για μια νέα εσωτερική εκλογική αναμέτρηση εφόσον βρεθεί αντίπαλός του, ενώ επιχείρησε να διαψεύσει τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει πως δεν ήξερε για την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Κασσελάκης άφησε βαριά υπονοούμενα για την Αθηνά Λινού, λέγοντας πως «δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», αφήνοντας έτσι αιχμές και για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

    «Το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της» δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην απόφαση για διαγραφή της κας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

    Αναφορικά με τον Σωκράτη Φάμελλο, υποστήριξε πως: «Tο ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα αυτό για εμένα είναι είδηση. Πρώτη φορά το άκουσα χθες. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος, αυτό έπρεπε να το γνώριζε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Την συζήτηση με τον κ. Φάμελλο όσον αφορά στην πρόθεσή μου να μεταβεί από τον ρόλο που είχε μέχρι χθες την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα. Άρα δεν ισχύει ότι το έμαθε πρώτη φορά χθες».

    Σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσει επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για την στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν δεν έχω κανένα πρόβλημα».

    Για τον Παύλο Πολάκη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το ζήτημα της κα Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές».



    ΣΧΟΛΙΑ