• Πολιτική

    Κασσελάκης: Δεν έχω στο μυαλό μου νέες εσωκομματικές εκλογές

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ άλλων, απάντησε για το μαύρο χρήμα, το κλείσιμο της Αυγής, τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα σημεία στα οποία συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει ζήτημα με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να μιλήσετε με τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή. Παράλληλα, είπε ότι η Αυγή μπορεί να συνεχίσει να παράγει δημοσιογραφικό έργο, αλλά στο site. Παράλληλα, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να ενισχύσουν τα κομματικά ΜΜΕ.

    Στην ερώτηση αν νιώθει ότι τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, και για την αλλαγή που έκανε στην επίμαχη ανάρτησή του, είπε ότι έκανε την αλλαγή γιατί ένιωσε ότι η δεύτερη διατύπωση ήταν πιο ακριβής. «Η έντιμη στάση για όλους είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα σ’ αυτές τις συνεννοήσεις. Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Τσίπρα. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ηγέτης σε οποιοδήποτε σχήμα συνεννόησης. Αν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο. είμαστε εδώ». Πρόσθεσε ότι «η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική».
    Ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι δεν έχει στο μυαλό του νέες εσωκομματικές εκλογές, είπε όμως, ότι θα γίνουν αλλαγές στα όργανα.

    «Άκουσα και τον κ. Σαμαρά. Συμφωνούμε ότι η ΕΕ έχει γίνει διευθυντήριο. Απλά η δική του στρατηγική είναι μισαλλόδοξη. Στον προοδευτικό χώρο έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θέλουμε την Ευρώπη να είναι ανοιχτή να λύνει τα ζητήματα των λαών και να εμπνέει. Συμφώνησα με τον κ. Σαμαρά στον ΦΠΑ. Αν και μας αποκάλεσε αξιοθρήνητους. Συμφωνεί μαζί μας στον ΦΠΑ, ότι υπάρχουν καρτέλ, ότι δεν είναι φιλεργατική η πολιτική Μητσοτάκη. Άρα νομίζω ότι μάλλον θα πρέπει ο κ. Σαμαράς να μας παρακολουθεί πριν μας σχολιάσει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Στην συνέχεια συμφώνησε εκ νέου με τον κ. Σαμαρά για το θολό κέντρο. «Έχει δίκιο σ’ αυτό ο κ. Σαμαράς» είπε.

    θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας έκανε καλό έργο στην κυβέρνηση και θεωρώ ότι το κόμμα που ανέλαβα είχε παθογένειες και προβλήματα και ανοιχτές τρύπες που έπρεπε να κλείσουν. Οι δύσκολές αποφάσεις είναι στα χέρια μου και τις αναλαμβάνω.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Ανδρουλάκης: «Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα»-«Χρειάζεται δουλειά, και είμαι έτοιμος να την κάνω»

    Πρώτη συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ Σπύρο Θεοδωρόπουλου

    Ευρωαγορές: Απώλειες έφεραν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου – Πτώση 1,3% για τον ΙΒΕΧ



    ΣΧΟΛΙΑ