Αντίθετοι στις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης για την μετάθεση των προ-νομοθετημένων μέτρων για το 2019, που προβλέπουν την μείωση των συντάξεων, εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν στο περιθώριο του φόρουμ των Δελφών, οι δανειστές. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι, στάθηκαν στις οκτώ αναφορές του πρωθυπουργού, στη χθεσινή ομιλία του στους Δελφούς, ότι «οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν».

Ανάλογη φαίνεται πως είναι και η ανταπόκρισή τους στα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση για αύξηση του κατώτατου μισθού μετά τη λήξη του Μνημονίου. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους, η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού δεν είναι εφικτή στο σύντομο μέλλον, αλλά θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Όπως μάλιστα ανέφεραν οι πληροφορίες από τους Δελφούς, οι δανειστές θεωρούν πως «αν αρχίσει ο ένας να ξηλώνει το πουλόβερ θα κάνει το ίδιο και η άλλη πλευρά», αναφερόμενοι πιθανώς στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας.

Οι Βρυξέλλες, μετά και την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων, θα σχηματίσουν μια εικόνα για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση των αγορών περίπου από τις αρχές Μαΐου και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το περιθώριο του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το «μαξιλάρι ρευστότητας» που επιθυμεί και η ελληνική κυβέρνηση και στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν και οι Βρυξέλλες, κυμαίνεται στα 16-20 δισ. ευρώ.