Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Καμμένος: Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών να μπλοκάρει τη Συμφωνία, δεν στηρίζω πρόταση μομφής από ΝΔ

Πάνος Καμμένος

Πάνος Καμμένος

Ένα νέο σενάριο για την στάση που ενδέχεται να κρατήσει όταν έλθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτο ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από τη κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, θέτοντας μάλιστα θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει του Ανεξάρτητους Έλληνες», διεμήνυσε ο Πάνος Καμμένος.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Αντίθετα, ανέφερε πως αν αξιολογήσει πως η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε θα πρέπει να μπλοκαριστεί «από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, υπό αυτές τις συνθήκες, το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν όλες οι εκλογές μαζί.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συνομιλεί για τέτοια ζητήματα, τόσο με αυτούς που διαφωνεί όσο και τους συμμάχους της, σε επίπεδο διεθνής κοινότητας. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, οι ΑΝΕΛ είχαν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί για το θέμα της πΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά είχαν δηλώσει «λύση η οποία θα περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’ σε σύνθετη ονομασία δεν αποδεχόμαστε και δεν ψηφίζουμε».

«Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε ήταν ότι θα γίνει ο διάλογος, αλλά επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς ο διάλογος θα πήγαινε κάποια χρόνια μετά, διότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει όπως απεδείχθη και όπως εμείς ισχυριζόμαστε. Τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τις συμφωνίες όταν κάθε μέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγαίνει και λέει για “μακεδονική” μειονότητα και ότι το “βόρεια” θα το σβήσουμε από μόνοι μας. Εμείς τους ξέρουμε γιατί γνωρίζουμε τις διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια και αυτό που είπαμε ήταν ότι δεν θα πρέπει να φανεί η Ελλάδα σαν εκείνον που δεν συζητά, αλλά σαν εκείνον που συζητά, έχει δίκιο και δεν βρίσκει το δίκιο της ακριβώς γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι» είπε ο κ. Καμμένος.

Κάλεσε ακόμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που έγινε μακεδονομάχος” όπως ανέφερε ειρωνικά ο Πάνος Καμμένος, να δεσμευθεί δημόσια ότι “δεν θα δεχθεί καμία λύση που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” και ότι θα καταργήσει ότι έχει συμφωνηθεί».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε όσους διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους, “διαφορετικά θα είναι αποστάτες ή προδότες” και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι “δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι από τους ΑΝΕΛ”. «Δεν είναι τυχαίο πως όσοι εγκατέλειψαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαφανίστηκαν», ανέφερε προσθέτοντας πως «ας φύγουν όσοι νομίζουν ότι ήλθαν στους ΑΝΕΛ για καρέκλα, προσδεθείτε γιατί θα φύγετε με τις κλωτσιές…. Αρκετούς κάναμε φίρμες, έρχεται νέο αίμα».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως οι δημοσκόποι, οι οποίοι δείχνουν πως οι ΑΝΕΛ βυθίζονται μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μπορέσει να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο ίδιος να παραμείνει στην κυβέρνηση, “δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημοσύνη, έχουν συνέχεια στους δημοσιογράφους που τα αρπάζουν από τα μαύρα ταμεία των κομμάτων”. Μάλιστα τους χαρακτήρισε ως “καφετζούδες της πολιτικής που θα τους τσακίσουμε”.

Συμπεριέλαβε στους ασκούντες κριτική στους ΑΝΕΛ, την Ντόρα Μπακογιάννη στην οποία “ανήκει ο όρος “Βόρεια Μακεδονία” και τον Νίκο Κοτζιά “ο οποίος ηγείται του “Πράττω”, ενός κόμματος VIP όπως ο κ. Κοτζιάς, που δεν έχει κατέβει σε εκλογές, περιμένει να διοριστεί”.

“Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός” πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση αυτή που “υπάρχει γιατί υπάρχουν οι ΑΝΕΛ”, “μόνο καλά έχει κάνει” και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν εκείνοι που μίλησαν για συμμαχίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου και υπογράμμισε ότι στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει η “μεγαλύτερη τράπεζα” φυσικού αερίου.

“Δεν κάναμε κωλοτούμπες και όταν αλλάξαμε πολιτική σε ένα θέμα, την αλλαγή αυτή την ενέκρινε ο ελληνικός λαός, ήλθε η ώρα να εισπράξουμε από τον λαό το καλό που κάναμε” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά η προεκλογική καμπάνια των ΑΝΕΛ με στόχο “όχι μόνο να είμαστε ρυθμιστές, αλλά η μεγάλη δύναμη που θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου”.