ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο τακτικές έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στις αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση Πετσίτη. Στην αρχή πίστευαν ότι το θέμα θα ξεφουσκώσει και επέλεγαν τη σιωπή. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του φιλικού προς την κυβέρνηση Τύπου, έστησαν γραμμή άμυνας, με το επιχείρημα ότι ο Μάνος Πετσίτης δεν είναι παρά ένας επιτήδειος που προσπαθεί να «πουλήσει» σε επιχειρηματίες την παλαιά φιλία του με τον υπουργό Νίκο Παππά. Παρά τις ελπίδες ότι το θέμα θα ξεφουσκώσει, τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και εξηγήσεις δεν δίνει κανείς.
Το κορυφαίο ερώτημα όλων είναι για ποιον ακριβώς λόγο επιχειρηματίες, όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς πλήρωναν τόσο ακριβά τον Μάνο Πετσίτη. Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο άνθρωπος αυτός; Έδινε συμβουλές στους επιχειρηματίες; Και πάνω σε ποιο αντικείμενο ήταν οι συμβουλές αυτές; Γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που -από αυτά που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας- η δραστηριότητά του επικεντρωνόταν γύρω από το να «κουβαλάει την τσάντα του Παππά», όπως είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και να δουλεύει ως σερβιτόρος για να βγάζει τα προς το ζην. Αυτά, βέβαια, μέχρι το 2015.
Το σακάκι με τα 500ευρα
Γιατί μετά, τα πράγματα άλλαξαν και από ένας απλός σερβιτόρος μετατράπηκε σε… golden boy, από τις τσέπες του οποίου ξεχείλιζαν τα 500ευρα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι και το ευτράπελο περιστατικό, που έχει ως εξής: Μετά από ξέφρενη νυχτερινή διασκέδαση φεύγει, πρώτες πρωινές ώρες, από γνωστό μπαρ του Κολωνακίου, ξεχνώντας όμως να πάρει το σακάκι του. Οι σερβιτόροι που το βρίσκουν διαπιστώνουν έκπληκτοι πως όλες οι τσέπεςείναι γεμάτες με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ φτάνοντας συνολικά περίπου τις… 40.000 ευρώ!
Και δεν είναι περίεργο, αφού οι αποδοχές του από το 2015 και μετά εκτοξεύτηκαν. Από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) λαμβάνει 72.963 ευρώ. Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση του Δημήτρη Κοντομηνά έλαβε 45.935 ευρώ. Από τη Forthnet 28.000 ευρώ. Από την D-Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, έλαβε 20.032 ευρώ και από μια ΙΚΕ με την ονομασία Ι.Μ.Ι 5.000 ευρώ.
Μήπως ο Μάνος Πετσίτης προσέφερε στους επιχειρηματίες πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου; Ειδικά σε μια εποχή που Λαυρεντιάδης και Κοντομηνάς είχαν μπροστά τους τη δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, γεγονός βεβαίως που μπορεί να αποτελεί και μια απλή σύμπτωση.
Το ιστορικό της πολύκροτης αυτής υπόθεσης αφορά σε δάνεια που δόθηκαν την περίοδο 2008 – 2010 και φέρεται να προκάλεσαν ζημιά πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα τελικά χωρίστηκε σε καλή και κακή. Η good bank συγχωνεύθηκε με την Eurobank.
Σε δίκη για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί 35 άτομα, μεταξύ των οποίων οι πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, όπως και οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς και Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στις αρχές του 2014, αλλά η δίκη, λόγω συνεχών αναβολών, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Αναβλήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018 όταν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μελών της έδρας. Πιθανολογείται ότι η δίκη θα ξεκινήσει εκ νέου στις 3 Ιανουαρίου.
Τη δεύτερη εκδοχή, ότι δηλαδή ο Μάνος Πετσίτης πλησίαζε επιχειρηματίες και τους «πουλούσε» πρόσβαση στο Μαξίμου, επιλέγει και ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος, με την υποσημείωση, βεβαίως, ότι τελικά η διαφημιζόμενη πρόσβαση δεν είχε κανένα αντίκρισμα.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο με τίτλο «Ο Μανόλης και οι φίλοι του» (Εφημερίδα των Συντακτών, 15/12) η όλη υπόθεση παρουσιάζεται σαν μια προσπάθεια ενός «καπάτσου» που είχε γνωριμία με πρωτοκλασάτο υπουργό να πουλήσει σε επιχειρηματίες εκδούλευση, δηλαδή διαύλους επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου, με αντάλλαγμα πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Μάλιστα, παρουσιάζεται το παράδειγμα επιχειρηματία, τον οποίο φέρεται να προσέγγισε ο Μάνος Πετσίτης με την παραπάνω τακτική. Ο έξυπνος αυτός επιχειρηματίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φρόντισε και ρώτησε για τον κ. Πετσίτη, και από το Μαξίμου του είπαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, τέτοιες δουλειές δεν γίνονται. Και αυτός ο επιχειρηματίας τη γλύτωσε.
«Κάπως έτσι, πριν από 2 χρόνια (σ.σ. ο Μ.Πετσίτης) προσέγγισε γνωστό εφοπλιστή για συνεργασία, προβάλλοντας το προφίλ του ανθρώπου που έχει… άκρες στην κυβέρνηση. Ο εφοπλιστής άκουσε την πρόταση, αλλά για καλή του τύχη, πριν προχωρήσει σε κάποια συνεργασία, ζήτησε τη γνώμη του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη.
«Ο κ. Βενιάμης απάντησε στον εφοπλιστή πως θα κοιτάξει το ζήτημα και λόγω της θεσμικής του θέσης έθεσε το ερώτημα για τον Μανόλη Πετσίτη στο μέγαρο Μαξίμου, για να λάβει την απάντηση πως ο εν λόγω άνθρωπος ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν την εκπροσωπεί” αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.
Με άλλα λόγια, υπονοεί το δημοσίευμα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και άλλοι που έβαλαν στα pay-roll τους τον Μάνο Πετσίτη δεν ρώτησαν, δεν έμαθαν και τελικά την πάτησαν, έπεσαν θύματα της καπατσοσύνης του πονηρού πρώην σερβιτόρου.
Και τον έλουσαν με χρήμα, έτσι απλά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Πετσίτη: Νέες διαστάσεις από έγγραφο-«βόμβα» της Αρχής κατά του ξεπλύματος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «θαυμαστή» πορεία του Μανώλη Πετσίτη: Από σερβιτόρος… «golden boy» του Μαξίμου με σουίτα στον Ρέμο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετικό φραγκο: Τι ζητούν οι δανειολήπτες, ποια λύση προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών
- H Aston Martin αποκαλύπτει το Vantage Roadster των 655 HP
- Η νέα ηθική των ΗΠΑ αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο
- Η λάμψη της Alter Ego, τα 19 ευρώ της ΓΕΚ, οι ξένοι της Intrakat, τα 3 πρόσωπα του Υπερταμείου, η συνέντευξη του Πιέρ στο My Story, το party του Καπράλου και ένα hot quiz με την τέως ευρωβουλευτή