ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, ευχαρίστησε μέσω Twitter την Ελλάδα για την αλληλεγγύη της προς την δοκιμαζόμενη χώρα του.
«Ευχαριστώ τους φίλους Έλληνες», έγραψε στην σελίδα του στο Twitter, ο επικεφαλής της ιταλικής βουλής, με αναφορά στην κίνηση αλληλεγγύης να αναρτηθεί η ιταλική σημαία, μαζί με την ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στην φωταγώγηση της βουλής, επί τρεις ημέρες, με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.
Παράλληλα, ο Ρομπέρτο Φίκο έκανε «retweet» την σχετική ανάρτηση της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η στήριξή σας μας δίνει κουράγιο και μας παρηγορεί. Ευχαριστούμε, Ελλάδα».
Μεγάλη επισκεψιμότητα, τέλος, είχε και η σελίδα της πρεσβείας μας στην Ιταλία στο Facebook, η οποία αναφέρθηκε με φωτογραφίες και βίντεο, στις χθεσινές κινήσεις αλληλεγγύης προς την Ιταλία και στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην είσοδο του υπουργείου. Απόσπασμα της ομιλίας του κυρίου Δένδια μετέδωσε και το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Rainews.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- THEON: Στα 90,8 εκ. ευρώ τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο – Αύξηση 202,3% στις νέες παραγγελίες
- Παπασταύρου: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Ενέργειας με αφορμή το blackout στην Ιβηρική χερσόνησο
- Σάντσεθ: Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη πώς προκλήθηκε το μπλακάουτ – Δεν παρατηρούνται προβλήματα δημόσιας ασφάλειας
- Q&R: Στα 1,8 εκατ. ευρώ τα EBITDA του ομίλου το 2024
