Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Οι ευρωσκεπτικιστές στην ηγεσία της Ιταλίας: «Ναι» των Πέντε Αστέρων στο συνασπισμό με τη Λέγκα

Στα χέρια του συνασπισμού των ευρωσκεπτικιστών του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας περνά η διακυβέρνηση της Ιταλίας, καθώς όπως έκανε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής το κόμμα του Λουίτζι Ντι Μάιο, το 94% των μελών των Πέντε Αστέρων είπε «ναι» στο κυβερνητικό συμβόλαιο με την Λέγκα.

Οι συμμετέχοντες, συνολικά, στην ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, ήταν 44.796.

«Τώρα λείπουν μόνον οι υπογραφές και μετά θα έχουμε την κυβέρνηση της αλλαγής, διότι τώρα έχουν γραφτεί ξεκάθαρα τα όσα είπαμε στην προεκλογική εκστρατεία», έγραψε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Θα εγκριθεί το εισόδημα του πολίτη κατά της ανεργίας και της φτώχειας και με την σύνταξη του πολίτη, οι ηλικιωμένοι θα έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη», πρόσθεσε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων.

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός έχει εκτοξεύσει την ανησυχία στις αγορές της Ευρώπης, καθώς οι προτάσεις του κόμματος απειλούν, σύμφωνα με τους αναλυτές, να εκτοξεύσουν τα ελλείμματα και το χρέος της χώρας.