ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως άφησε να διαρρεύσει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζει δέσμη μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται να διατεθούν 200 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια στις ιταλικές επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως του τζίρου τους) με κρατική εγγύηση, η οποία θα καλύπτει το 90% του ποσού. Παράλληλα, αναμένεται να διατεθούν άλλα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των ιταλικών εξαγωγών.
Αρχικά, το ποσό υπέρ των επιχειρήσεων το οποίο εγκρίνει η κυβέρνηση, ήταν της τάξης των τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο, όμως, έπειτα από σειρά διαπραγματεύσεων, προστέθηκαν άλλα τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, με στόχο να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες των συγκεκριμένων μέτρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τατιάνα Μπλάτνικ: Το διαζύγιο, οι ανατροπές και η νέα ζωή στην Ελλάδα με τον Κέβιν Λαβ
- Masters of Interior: Μοναδικά αντικείμενα design από τη Μαρίνα Βερνίκου και την Creaid για καλό σκοπό
- Ο ανασχηματισμός, οι μύθοι του και η πολιτική βούληση
- Προσέγγισε τα 7,3 εκατ. επιβάτες η Attica Group καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων ετών – Παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία επιβατών στον κόσμο
