Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Η ιστορία της Γεωργίας και γιατί πρέπει να επιβιώσει ο Μαρινόπουλος

** Η φίλη μου η Γεωργία ασχολείται με τη γεωργία. Η μαμά της την προσφωνεί Τζό, για να διαχωρίσει κάπως τη θέση της από τα κορίτσια της αγροτιάς. Η Γεωργία είναι υπέροχη φορώντας μπότες ιππασίας, όταν τριγυρνά στις εκτάσεις τους και εισέρχεται χαρωπή στα διάφορα βουστάσια της φαμίλιας. Είναι υπέροχη με τα Barbour πανωφόρια στη βροχή. Μου κάνει εντελώς dominatrix και ομολογώ δεν θα με χαλούσε αν μου έριχνε μερικές καμουτσικιές, έτσι για να διευρύνω τη θεματολογία. Τι σας λέω τώρα… Τέλος πάντων… Η οικογένεια της Γεωργίας καταστράφηκε εξαιτίας του Μαρινόπουλου. Η αλυσίδα χρωστά ολίγα εκατομμύρια ευρώ στην μονάδα της Πελοποννήσου που προμήθευε με καλούδια την αγορά.

*Μιλούσαμε χθες στο τηλέφωνο και πολύ τρυφερά, για να την πειράξω λίγο, την ρώτησα πώς θα ζήσει την πτώση της, από τα Barbour στα φτηνά, κινέζικα τσίτια. Δεν θύμωσε καθόλου τουναντίον χαλάρωσε με το αστείο μου καθώς όλοι οι γνωστοί την τρομοκρατούν. Ο μόνος που παραμένει σοβαρός είναι ο πατέρας της που έχει ζήσει πόλεμο κι εμφύλιο οπότε παραμένει ατάραχος. Περιμένει τις αποφάσεις και τα αληθινά γεγονότα. Πέρα από αυτά, υπάρχει η καθημερινότητα του μικρού τόπου. Πήγαν λοιπόν χθες κτηνοτρόφοι στο σπίτι της φίλης μου και ζητούσαν 50 ευρώ, για να αγοράσουν κάτι στα παιδιά τους. Δεν μπορούν να τα τρέφουν μόνο με τυρί και γιαούρτι. Άλλωστε το «δεν έχω να φάω» είναι ένα σχήμα λόγου που αφορά τον λογαριασμό του ρεύματος και τις άλλες υποχρεώσεις.

*Ρώτησα λοιπόν την Γεωργία, η οποία ποτέ δεν μου έριξε καμουτσικιές ούτε με άφησε να την αγγίξω, τι ακριβώς θα κάνουν. Έχουν σχέδιο για την επιχείρηση; Βεβαίως και έχουν. Θα απολύσουν τους 10 υπαλλήλους που απασχολούν σε μόνιμη βάση και θα κλείσουν την επιχείρηση. Έπαιρναν πρώτη ύλη από περίπου 50 άτομα. Δείτε λοιπόν πώς γίνεται το περίφημο ντόμινο. Ο Μαρινόπουλος φεσώνει την οικοτεχνία, η οικοτεχνία κλείνει αφήνοντας τα πάντα στον αέρα, οι καλλιεργητές μένουν με τα προϊόντα στο χέρι, όσοι δούλευαν για τη συσκευασία, στο λογιστήριο, στις μεταφορές, όλοι μένουν απλήρωτοι. Ταυτόχρονα μένει ένα μικρό φέσι στον γραφίστα που έφτιαξε τις ετικέτες, στην διαφημιστική εταιρεία που διοργάνωσε μια εκδήλωση και πάει λέγοντας. Το χρέος μετακυλίει σε πολλούς που θίγονται αναπάντεχα.    

*Τι θέλω να πω. Δεν θα μείνουν άνεργοι οι 13.000 υπάλληλοι ή πόσοι ήταν οι μόνιμοι. Θα χάσουν το εισόδημα και άλλοι που ανήκουν στην κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων. Βάζω σε αυτήν την κατηγορία και τους επιχειρηματίες, τις οικογένειές τους, τους συνεργάτες, τους προμηθευτές. Ξαφνικά μένουν χωρίς μηνιάτικο ή με τρύπα εσόδων περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Δεν το υπολόγισα εγώ, μου το είπε η Γεωργία που της το είπε ένας προύχοντας της περιοχής της, ο οποίος πολιτεύεται με το άγιο ΠΑΣΟΚ. Αχ, Κώστα Σημίτη μoυ, εικόνισμα θα σε βάλω, να σε λιβανίζω, τι άλλο να πω…

*Μέσα σε αυτό το πλαίσιο άκουσα την Γεωργία να απαιτεί παραδειγματική τιμωρία του Μαρινόπουλου. Τον αναφέρει ως ένα κι έτσι το μεταφέρω «ο Μαρινόπουλος». Τα ακίνητα εάν «σκοτωθούν» δεν θα αποφέρουν, όμως τούτο δεν απασχολεί τη φίλη μου. Θέλει τιμωρία ηθική για την εξαπάτηση. Βουρλίζεται με την εξαπάτηση. Την καταλαβαίνω. Καταστράφηκαν χιλιάδες οικογένειες. Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά το πρώτο μέλημα είναι να σωθούν οι άνθρωποι που χωρίς μεροκάματο δεν έχουν ζωή. Μην γελάτε, έχω ευαισθησίες.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/seliges-oreskrineteitichi-15000anthropontis-marinopoulos/57719