Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ύστατο μήνυμα Τσίπρα σε αγρότες: «Ελάτε να συζητήσουμε» 

Ένα ύστατο μήνυμα προς τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα θα στείλει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας τους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα τους, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τον ανεύθυνο και επικίνδυνο, αφού τη μια φορά από το βήμα της Βουλής λέει ότι θα φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις και από την άλλη εμφανίζεται να ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα ό,τι αφορά τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι πρόκειται για μια πρόταση νόμου η οποία επιδέχεται διορθώσεων, αρκεί να υπάρχει διάθεση απ’ όλες τις πλευρές για να βρεθεί λύση. «Ελάτε να συζητήσουμε τις προτάσεις σας», θα πει ο πρωθυπουργός στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί ακόμα στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα και τονίζοντας ότι στην Ευρώπη παίζονται παιχνίδια από ακροδεξιά και εθνικιστικά συστήματα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην συνθήκη Σένγκεν.

Στην εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει την ανάγκη να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα η αξιολόγηση προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα προς της Βρυξέλλες, θα επιμείνει στο ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της προκειμένου η χώρα να μπει όσο πιο γρήγορα γίνεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Τέλος, θα αναφερθεί στον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες  ο οποίος   θα  κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Βουλή .