ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας καθώς και για θέματα ασφαλείας, συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1.032 Ουκρανοί πολίτες και εκτιμάται ότι οι ροές είναι αυξανόμενες, γεγονός που επιβάλλει άμεσες δράσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην υποδοχή και την τακτοποίηση τους.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος Σοφία Σταματέρη.
Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ο υπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία.
Διαβάστε επίσης:
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί δύο ακόμη Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Στο «τραπέζι» και οι δασμοί σε φάρμακα και ημιαγωγούς – Ανήγγειλαν δασμούς 21% στις τομάτες από το Μεξικό
- Ευρώπη Holdings: Όλα τα μυστικά για την ΑΜΚ 68,3 εκατ. ευρώ και τα «λεφτά που αφήνει στο τραπέζι» για τους μετόχους
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις
- Τράμπ: «Πάγωσε» τις επιχορηγήσεις στο Χάρβαρντ κάνοντας λόγο για αφόρητη παρενόχληση εβραίων φοιτητών
