Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Νέα μέτρα κατά της πανώλης αιγοπροβάτων – Ποια είναι

Κώστας Τσιάρας Υπουργός Δικαιοσύνης

Την απαγόρευση της μετακίνησης αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση και σφαγή, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Κώστας Τσιάρας ύστερα από την εξάπλωση των κρουσμάτων πανώλης και στην Κορινθία.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους έχοντας ως στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης και εκρίζωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες συνεχίζουν την επιδημιολογική έρευνα σχετικά με την προέλευση των κρουσμάτων, αλλά και με την διαδρομή πιθανόν υπόπτων εισαγωγών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ο εντοπισμός του κρούσματος σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μεσινό του Δήμου Συκιώνος στην Κορινθία, καθώς και του κρούσματος στη Φαλάνη στη Λάρισα, επετεύχθησαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και τα κρούσματα εντοπίσθηκαν πριν ακόμα εκδηλωθούν τα συμπτώματα, ύστερα από προληπτική έρευνα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, με βάση την διαδρομή που ακολούθησαν ζώα που εισήχθησαν από συγκεκριμένη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Στόχος μας να τιθασευτούν οι τιμές – Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν για δωροληψία υπάλληλοι της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου – Άνω των 400.000 ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη

Γεραπετρίτης στη Βουλή για Κάσο: Δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση από την ελληνική πλευρά