• Πολιτική

    Υπόθεση Πάτση: Πλήρης κάλυψη στην επιτροπή Πόθεν Έσχες από τον Πρόεδρο της Βουλής

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ανδρέας Πάτσης

    Ανδρέας Πάτσης


    Με ένα δεικτικό σχόλιο και χωρίς διάθεση για πολλά λόγια απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε για το εάν υπήρξε ολιγωρία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής ως προς τον έλεγχο της δήλωσης του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

    «Ρωτήστε την επιτροπή» είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας σε δεύτερο χρόνο ότι χρειάζεται βελτιώσεις.

    Την ίδια στιγμή όμως ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε πλήρη κάλυψη στα μέλη της επιτροπής δείχνοντας ως υπεύθυνο τον κ. Πάτση που καθυστερούσε να στείλει τα απαιτούμενα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί από την επιτροπή.

    «Όση βελτίωση κι όση διόρθωση και να γίνει μην περιμένετε, όσοι ελέγχονται και βρίσκονται εντάξει, να σας πει κανείς μπράβο. Όλοι περιμένουν το φάλτσο» είπε ο κ Τασούλας και πρόσθεσε

    «Το πόθεν έσχες δεν είναι για να επιβραβευθεί αυτός που είναι εντάξει. Άσε που μια μερίδα της κοινής γνώμης με όλη αυτή την καχυποψία που σέρνεται θεωρεί ότι, κατά κάποιο τρόπο δεν είναι εντάξει, αλλά είναι κάτι κρυμμένο. Αλλά το ενδιαφέρον στο πόθεν έσχες για το οποίο όλοι καραδοκούν είναι να γίνει το φάλτσο, είτε από τσαπατσουλιά, είτε – κι εύχομαι να μην είναι αυτό – από απατεωνιά.»

    Αναφερόμενος στην επίμαχη υπόθεση υποστήριξε ότι «Μια λύση που έχει σχέση και με αυτό το θέμα του κ. Πάτση, επειδή καθυστερούσε και με το τσιγκέλι έστελνε τα στοιχεία, ώσπου απεικονίστηκε η εικόνα του κι από την απεικόνιση βγήκε το φάουλ του, θα ήταν να βάζαμε μια προθεσμία για τα στοιχεία, μετά από την οποία και να προσκομίσει δεν θα ισχύουν. Το οποίο μπορεί να είναι άδικο για κάποιους αναβλητικούς ή κάποιους αμελείς αλλά μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Στον Εισαγγελέα στέλνει η Βουλή τον Πάτση



    ΣΧΟΛΙΑ