• Πολιτική

    ΥΠΕΞ: Στο πλευρό της Κύπρο μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ

    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


    Την αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατύπωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά της  Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Όπως μάλιστα αναφέρει στο μήνυμά του το ελληνικό ΥΠΕΞ, «η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

    Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, για πρώτη φορά, εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η οργάνωση θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. «Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό στρατό για να στραφεί εναντίον του Λιβάνου, σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον πόλεμο και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα την αντιμετωπίσει ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο», διεμήνυσε ο Νασράλα.

    Διαβάστε επίσης

    Χεζμπολάχ: Ο Χασάν Νασράλα απειλεί μετά το Ισραήλ και την Κύπρο

    Στάνο για απειλές Νασράλα κατά της Κύπρου: Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ

    Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,1% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στο 13,7% ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά



    ΣΧΟΛΙΑ