ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του.
Το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του 35χρονου, ενώ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Αλβανική αστυνομία σκότωσε τον Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλβανία: Η αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία που ύψωσε ομογενής και αυτός απάντησε με πυροβολισμούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεξικό: Επιμένει στον διάλογο μετά το νέο μέτωπο της κυβέρνησης Τραμπ για δασμούς 21% στις μεξικανικές ντομάτες
- Σπύρος Μπιμπίλας για Κούγια: Δεν θα αποσύρω τις αγωγές για ηθικούς λόγους
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μία επιτυχία της πολιτισμικής μας διπλωματίας»
- Skoda: Έσοδα ρεκόρ 27,8 δισ. ευρώ και κέρδη 2,3 δισ. ευρώ το 2024
