Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υπ.Εργασίας: Ο Στ. Μαρίνος αποσύρθηκε λόγω ευθιξίας μετά τον «πόλεμο λάσπης» της ΝΔ

Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας

Έφη Αχτσιόγλου

Στη Νέα Δημοκρατία οφείλεται, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η απόφαση του υποψήφιου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Ευστάθιου Μαρίνου, να υποβάλει την παραίτησή του από την διαδικασία, λόγω του  “πολέμου λάσπης» που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χωρίς να απαντά στις αποκαλύψεις που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση και έφερε ανατιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του κόμματος για την θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, το υπουργείο Εργασίας επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την ως “το κόμμα- πυλώνα ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ”.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η ΝΔ “δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση”, προσθέτοντας όμως πως “η προσπάθεια θα πέσει στο κενό”.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρίνος αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διαδικασία για την εκλογή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ έπειτα από τις καταγγελίες της ΝΔ πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθές μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή, την οποία με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε στον κ.Καρκαλή πριν δύο ημέρες, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το πολιτικά μεμπτό της υπόθεσης ήταν ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, ενώ φέρεται πως ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει τα εξής:

“Τις τελευταίες δύο ημέρες η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος οδήγησε στην απόσυρση από τη διαδικασία τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο για λόγους ευθιξίας.

Το κόμμα- πυλώνας ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, το κόμμα που έφτασε να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ταμείο μαύρου πολιτικού χρήματος, έχει το θράσος να αμφισβητεί την ηθική της κυβέρνησης με ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη.

Το κόμμα που βύθισε στα χρέη και την ανυποληψία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ανασυντάσσεται και ανακτά την αξιοπιστία του. Για το λόγο αυτό δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε φιάσκο κατέληξε η υποψηφιότητα Μαρίνου για ΕΦΚΑ – Αποσύρθηκε οικειοθελώς 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Ποιος είναι ο Ευστάθιος Μαρίνος που προτείνει το υπ.Εργασίας για νέο διοικητή