Για «άγνοια» σχετικά με τον «εμβολιασμό, τα self tests και την αξιοκρατία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχετική ανακοίνωση, ως απάντηση στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, πως «τα σχολεία άνοιξαν, όπως έκλεισαν» κατά τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας «αγνοεί τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και λοιπούς υπαλλήλους που έσπευσαν να υποβληθούν σε self-test». Επίσης, τους υπαλλήλους των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, φαρμακοποιούς και τα κανάλια προμήθειάς τους, εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, που «εργάστηκαν, ώστε τα τεστ να παραδοθούν άμεσα και να είναι διαθέσιμα κατά προτεραιότητα για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που κλήθηκαν να επιστρέψουν σήμερα στις σχολικές τάξεις».

Η ανακοίνωση επισημαίνει, πως και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, με τα self-tests μείωσε το ποσοστό των ασυμπτωματικών φορέων COVID-19 στα σχολεία. Προσθέτει, πως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να “εξάρει” και όχι να “παραγνωρίζει” το γεγονός, πως με τα self tests βρέθηκαν περισσότερα από 600 δυνητικά θετικά δείγματα, περιορίζοντας τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα, ότι «προτάσσει το αίτημα για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, παραβλέποντας ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης έχουν ήδη ενταχθεί στην εμβολιαστική περίοδο, ενώ έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες εμβολιασμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης».

Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «ισοπεδωτική λογική».

Σημειώνεται, πως ο κ. Τσίπρας, ανέφερε, ότι «τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθεί πριν ξεκινήσουν τα σχολεία», ενώ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ο κ. Τσίπρας είχε πει πως μέσα στις συνθήκες πανδημίας και τις δύσκολες για εκείνους συνθήκες, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ένα «εκδικητικό για αυτούς και τις οικογένειές τους σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ