• Πολιτική

    Ιωάννης Κεφαλογιάννης: Στοχεύουμε στην κατασκευή χιλιάδων κατοικιών για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

    Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

    Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


    «Έργο προτεραιότητα», χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης το στεγαστικό πρόγραμμα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. «Στόχος μας είναι η διασφάλιση στέγης σε κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται για την εκτέλεση της υπηρεσίας του, από το χώρο της βασικής κατοικίας του, με προτεραιότητα στους στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν οξέα και κοινωνικά προβλήματα,

    αλλά και στα χαμηλόβαθμα στελέχη, που επιδιώκουν και δικαιούνται ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους», αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχαν απευθύνει στο υπουργείο οι βουλευτές του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, Λεωνίδας Στολτίδης.

    Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τους βουλευτές ότι στη Λάρισα ανεγείρονται τέσσερις πολυκατοικίες, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε στάδιο αποπεράτωσης και αναμένονται οι σχετικές εργασίες να ολοκληρωθούν εντός του 2024, ενώ στην 350 ΠΚΒ (Σέδες) εκπονείται μελέτη για την ανέγερση τριών πολυκατοικιών.

    Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού του, το ΥΠΕΘΑ έχει σχεδιάσει στεγαστικό πρόγραμμα με σκοπό την κατασκευή 1.417 σύγχρονων κατοικιών στην επικράτεια, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, πρόσφατα εγκαινιάστηκε, με τη θεμελίωση ενός νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα, η Α΄ φάση υλοποίησης του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η Α΄ φάση υλοποίησης αφορά δεκατρία νησιά του Αιγαίου (Κάρπαθος-Ρόδος-Κως-Λέρος-Σάμος-Λέσβος-Χίος-Ικαρία-Λήμνος-Σαμοθράκη-Σκύρος-Μύκονος-Σύρος) και πέντε πόλεις της Θράκης (Αλεξανδρούπολη-Διδυμότειχο-Ορεστιάδα-Κομοτηνή-Ξάνθη), όπου προβλέπεται να παραδοθούν συνολικά 702 διαμερίσματα, 54 συγκροτήματα κατοικιών το καλοκαίρι του 2027.

    Η Β΄ φάση του προγράμματος περιλαμβάνει 715 κατοικίες στην Κρήτη και την Αττική, και στη συνέχεια ακολουθεί η ηπειρωτική Ελλάδα και η κάλυψη πρόσθετων αναγκών στην Επικράτεια.

    «Στοχεύουμε στην κατασκευή χιλιάδων κατοικιών, σε βάθος που υπερβαίνει τη δεκαετία. Η χρηματοδότηση του ανωτέρω σχεδίου θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και έχει προβλεφθεί συνολικά ποσό 100.000.000 ευρώ για την Α΄ και τη Β΄ φάση. Παράλληλα, μέσα από το εν λόγω στεγαστικό πρόγραμμα, το υπουργείο μας, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διαθέσει ένα μέρος αυτών, το 15% των κατοικιών, και σε άλλες ομάδες εργαζομένων του Δημοσίου που υπηρετούν σε κρίσιμους τομείς (σε ιατρούς, καθηγητές κλπ),

    προκειμένου να συνδράμει στην επίλυση του στεγαστικού προγράμματος που αντιμετωπίζουν και εκείνοι όταν καλούνται από την Πολιτεία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιοχές εκτός του τόπου της μόνιμης διαμονής τους», αναφέρει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Σχετικά με τις υφιστάμενες στρατιωτικές κατοικίες, ο υφυπουργός αναφέρει ότι καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισής τους, λαμβάνοντας υπόψη τους οικείους προϋπολογισμούς των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Διαβάστε επίσης:

    efood: Με όχημα τους Unstoppables, στηρίζει μικρούς αθλητές να κατακτήσουν τα όνειρά τους

    ΟΠΑΠ Forward: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τον 7ο κύκλο του προγράμματος

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Γιατί αποφάσισα να κατέβω για πρόεδρος του ΣΕΒ



    ΣΧΟΛΙΑ