ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
«Είναι μια ευκαιρία πλήρους αποτίμησης διότι δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία της κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια σύγκριση για όλα, για την οικονομία, την απασχόληση, τη διεθνή θέση της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό και φυσικά και το κράτος δικαίου».
Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «Θα φανεί έτσι γιατί ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το γήπεδο της τοξικότητας και της λάσπης».
Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι θα υπάρχει όμως και μια δεύτερη ευκαιρία αφού θα δοθεί η δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για μια σειρά ζητήματα μείζονος σημασίας.
«Τα ερωτήματα εστιάζονται σε τρεις κυρίως ενότητες», τόνισε αναφέροντας ως πρώτη αυτή που αφορά το θέμα των επισυνδέσεων και των παράνομων λογισμικών.
«Δεύτερον: ποια είναι ακριβώς η θέση του κ. Τσίπρα για όσα αναδείχθηκαν σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί ημερών της διακυβέρνησής του. Τρίτον σχετικά με τα ονόματα των πολιτών που ανέφερε: πώς ανέφερε τα ονόματα αυτά;», ρωτώντας επίσης αν τα ονόματα αυτά αναφέρονταν στην επιστολή του κ. Ράμμου.
Έθιξε επίσης την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ότι «ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός εγκληματικού δικτύου ή εγκληματικής συμμορίας» και ρώτησε αν υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με όσα του καταμαρτυρεί; Υπάρχει κάποιος μέσα από την ΑΔΑΕ ο οποίος να έχει αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα;
Όπως και την αναφορά του κ. Τσίπρα σχετικά με το ότι υπάρχουν «δικασταί εν Αθήναις».
Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να υπάρχουν ακόμη τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάτι που δεν είναι σωστό θεσμικά.
«Βιάζεται γιατί γνωρίζει ότι όταν τελικά θα έρθει το φως στην επιφάνεια, όσα θα αποδειχθούν θα είναι τελείως άσχετα με όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συνέβησαν», είπε ο κ. Οικονόμου.
Η δεύτερη ενότητα ερωτημάτων έχει να κάνει με γεγονότα για τα οποία πάνω από δέκα μέρες ο κ. Τσίπρας επιδεικνύει μια εκκωφαντική σιωπή και αφορούν τις αποκαλύψεις για σακούλες με μαύρο χρήμα προς την Κουμουνδούρου, τα sms για το μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel, αφορούν τον περιβόητο Α2, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ρώτησε τι επιτέλους απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαριές καταγγελίες για το κόμμα και την κυβέρνησή του για τα ζητήματα αυτά.
Είπε στη συνέχεια ότι η τρίτη ενότητα αφορά τις νέες αποκαλύψεις για την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της χώρας μας στον Έβρο αλλά και δηλώσεις στελεχών του κόμματός του ότι με τον φράχτη παραβιάζεται η διεθνής νομιμότητα.
Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η σύγκριση είναι χρήσιμη όμως «ο δικός μας πήχης δεν είναι σε καμία περίπτωση η ανεπάρκεια των άλλων. Την Παρασκευή το απόγευμα θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξει ο πρωθυπουργός τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας. Το διακύβευμα για την πατρίδα και τους ανθρώπους στις εκλογές που έρχονται είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα. Είναι μια δημοκρατία ισχυρή και μια δημοκρατία είναι ισχυρή όταν όλοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Το διακύβευμα είναι σημαντικό, είναι συλλογικό και εθνικό», είπε κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση.
Διαβάστε επίσης:
Μηταράκης: Υπάρχει διασύνδεση των ΜΚΟ της «μικρής Μαρίας» με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης σε Λατινοπούλου: Ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ είναι γκέι, η woke ατζέντα δεν αφορά τον γάμο των ομοφύλων
- Παύλος Μαρινάκης: Ενωτική η ομιλία Καραμανλή, από τον Σαμαρά είχαμε προσβολές και ύβρεις
- Goldman Sachs: Οι προβλέψεις για τράπεζες και Γενικό Δείκτη το 2025
- Ζοζέπ Μπορέλ: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν μπορούν να επιλέγουν αν θα εφαρμόζουν ή όχι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης