Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι ορατές και στο φαγητό μας, καθώς η WWF προειδοποιεί ότι εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάροι, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την διατροφή μας.
Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.
Εκτός αυτού, ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να «ταράξει» κι άλλο τα νερά, τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να βγάζουμε φωτογραφία την κουζίνα μας πριν φύγουμε διακοπές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Καλλιάνος: Ο καιρός τρελάθηκε-Χιόνια στη Μακεδονία και «καύσωνας» στην Κρήτη. Δείτε πότε
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Κρήτη: Δάσκαλος χαστούκισε μαθητή γιατί είχε απορία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AΧΙΑ για ΔΕΗ: Μία από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στο ΧΑΑ
- Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα εις βάρος του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης για απειλή Εισαγγελέα
- Novo Nordisk: Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο την πρόληψη
- Μπάιντεν: Απένειμε χάρη σε δημόσιους λειτουργούς για να τους προστατεύσει από την οργή Τραμπ