• Πολιτική

    Οι τέσσερις άξονες του κυβερνητικού σχεδίου για τον τουρισμό – Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάρτιση με όλες τις λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το Σαββατοκύριακο και οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Όλα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα επιστημονικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν ως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

    Σημαντικό ζήτημα είναι πότε θα επαναλειτουργήσουν τα εποχικά ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτά θα ανοίξουν και πάλι στις 8 Ιουνίου. Τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, όπως έχει ανακοινωθεί, ανοίγουν την 1η Ιουνίου.

    Το κυβερνητικό σχέδιο θα κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τέσσερις άξονες:

    1. τα υγειονομικά πρωτόκολλα,
    2. τις μεταφορές,
    3. τα εργασιακά και
    4. την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

    Η κυβέρνηση επίσης είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε διακρατικές συμφωνίες, ώστε να υπάρξει άμεση μεταφορά τουριστών από χώρες που έχουν μικρό αριθμό κρουσμάτων, όπως η χώρα μας.

    Το στίγμα για την επόμενη φάση στην οποία περνά η Ελλάδα είναι πιθανό να δώσει με μήνυμα του την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ