• Πολιτική

    Οι πρώτες αποφάσεις Μητσοτάκη – Στροφή στην καθημερινότητα, νέα μέτρα για την ακρίβεια – Ποια υπουργεία θα επισκεφθεί μετά το Ανάπτυξης

    • Γιώργος Σιαδήμας
    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Περιεχόμενα

    Το στίγμα των κινήσεων που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό δείχνουν οι πρώτες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο πρωθυπουργός χωρίς να χάσει χρόνο μετά το τριήμερο ταξίδι του Ελβετία και Βρυξέλλες ξεκίνησε τις συσκέψεις, μεταξύ άλλων για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και τις πιο γρήγορες προσλήψεις και την αντιμετώπιση της ακρίβειας δείχνοντας ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα την καθημερινότητα με πολιτικές που θα δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες.

    Μάλιστα, σήμερα το πρωί ο Κυριακος Μητσοτάκης επισκέπτεται το υπουργείο Ανάπτυξης όπου θα έχει συνεργασία με τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Ο πρωθυπουργός ξεκινάει κύκλο επισκέψεων σε υπουργεία με πρώτα αυτά που έχουν πλέον νέους επικεφαλής.

    Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του άρχισε να ενημερώνεται για όλα τα ανοιχτά μέτωπα με τον πρωθυπουργό στην συνάντηση να δίνει τις κατευθυντήριες.

    Μάλιστα δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα μετά την σύσκεψη στη Νίκης να υπάρξουν και οι πρώτες ανακοινώσεις για τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

    Το σίγουρο είναι ότι θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με περισσότερο προσωπικό άρα και περισσότερα κλιμάκια στην αγορά ενώ βούληση είναι τα πρόστιμα να είναι πιο στοχευμένα ώστε να μην αφήνουν περιθώρια ελιγμών σε όσους θέλουν να κερδοσκοπήσουν.

    Προσλήψεις

    Την ίδια ώρα όμως το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει μεγάλο βάρος στο κράτος και ειδικά στον ΑΣΕΠ. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και να τρέξουν οι προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς. Την ώρα μάλιστα που έχουν ανακοινωθεί ήδη οι θέσεις, έχουν δεσμευθεί οι πόροι και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί.

    Σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού μετά τον ανασχηματισμό ήταν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ήδη από τη Δευτέρα το mononews είχε αποκαλύψει τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβανίου για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο ΑΣΕΠ αξιοποιώντας και τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής διακυβέρνησης ώστε να κερδίσει χρόνο και να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαγωνισμοί και οι διαδικασίες για τις προσλήψεις σε τομείς που έχει ανάγκη το κράτος.Όπως για παράδειγμα στον χώρο της υγείας.

    Υγεία

    Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, την ερχόμενη εβδομάδα είναι το υπουργείο Υγείας και η συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου.

    Να σημειωθεί μεταξύ άλλων πως ο Άδωνις Γεωργιάδης το επόμενο διάστημα θα φέρει στη Βουλή, ρύθμιση για την θέσπιση ενός επιπλέον χρηματικού κινήτρου σε γιατρούς που θα πηγαίνουν στα νησιά, πέρα από την ήδη αυξημένη αμοιβή τους, με παράλληλη όμως υποχρέωση των δήμων να συνεισφέρουν στο ενοίκιό των κατοικιών τους.

    Φυσικά από τις πρώτες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία δεν θα μπορούσε να λείπει και το Εργασίας όπου μετά τον ανασχηματισμό ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως με νέο υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη και τον Πανό Τσακλόγλου να είναι ο μοναδικός που συνεχίζει από το προηγούμενο σχήμα.

    Εκτός των άλλων θα υπάρξει ενημέρωση για τα στοιχήματα που έχει μπροστά της η νέα ηγεσία ενώ στόχος είναι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, οι αυξήσεις των μισθών αλλά και η αλλαγή του επιδόματος ανεργίας που θα σχετίζεται πλέον με τα χρόνια ασφάλισης.

    Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να τρέξει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών την ώρα που βάζει σφικτά χρονοδιαγράμματα στους υπουργούς του ζητώντας άμεσα αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΕΒ: Ολο το παρασκήνιο των εκλογών – Πώς «σάρωσε» ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, το κλίμα πριν και μετά τις κάλπες

    Lamda Development: Ο Προκοπίου και το ερώτημα των… 1,18 δισ. για τη μετοχή, που μετά από 4,5 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο

    Χάρης Καρώνης: Τι είπε στην Τράπεζα της Ελλάδος για την επέκταση της Viva και για τον… Τάκη Γεωργακόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ