Με μια ανακοίνωση του Ν.Ε.Ο, η Κατερίνα Παπακώστα επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αφήσει την «Καραμανλική» γραμμή της και να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου θα είναι υποψήφια στην Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών. Ακόμα, έγινε γνωστό ότι μαζί της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου, στην Α’ Αθηνών.

Στη συνεδρίαση που μετείχαν η πρόεδρος του Ν.Ε.Ο Κατερίνα Παπακώστα και τα μέλη της Διοικούσας και της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, οριοθετήθηκαν οι παρακάτω άξονες, όπως σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση:

1. Η Νέα Ελληνική Ορμή έχει θέσει ως βάση για προεκλογική σύγκλιση την προώθηση της κοινωνικής ατζέντας για την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους η οποία έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο, την κοινωνική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

2. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την ανασύσταση της μεσαίας τάξης η οποία πληγώθηκε περισσότερο από την κρίση.

3. Ο τρίτος άξονας απορρέει ουσιαστικά ακριβώς από την μεσαία τάξη, διότι έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματική αναγέννηση με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν την σπονδυλική στήλη της πραγματικής Οικονομίας.

Η ανακοίνωση του Ν.Ε.Ο καταλήγει λέγοντας: «Όλα αυτά δεν θα είναι αρκετά όμως, εάν δεν προωθηθεί με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις η Διαφάνεια στον Δημόσιο Βίο και δεν εδραιωθεί η Ασφάλεια, ως προϋπόθεση για την Ευημερία και την Ανάπτυξη. Η Ελλάδα θέλουμε να διαδραματίζει σπουδαίοπεριφερειακό ρόλο και να είναι ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στα Βαλκάνια».

Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε ομοφώνως την συμπόρευση-συνεργασία της Νέας Ελληνικής Ορμής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις επικείμενες εθνικές εκλογές «ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση για αμφίπλευρη διεύρυνση του, κρίνοντας ότι τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης των δύο πολιτικών κομμάτων είναι θετικά».