Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

«Η Γερμανία δεν θα αποφασίσει για την Ελλάδα» υποστηρίζει ο Όλαφ Σολτς

Σολτς

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς

Αισιόδοξος πως θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να ολοκληρώσει το τρίτο μνημόνιο, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Γερμανίας δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει μόνη της για την Ελλάδα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος παρευρέθηκε σε εκδήλωση του German Marshal Fund, ερωτήθηκε για το πότε η  Ελλάδα θα ξαναγίνει «μια κανονική οικονομία». Ο κ. Σολτς απάντησε ότι όλοι παρακολουθούν την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης και την πρόοδο της Ελλάδας.

«Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Σολτς, προσθέτοντας ωστόσο πως  δεν θα αποφασίσει η Γερμανία για τo μέλλον της Ελλάδας αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε ότι πάρα τα προβλήματα που παραμένουν, όπως η ανεργία και η θωράκιση του τραπεζικού τομέα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι αισιόδοξο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σολτς: Θα συζητήσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς: Μετά τον Αύγουστο η συζήτηση για το χρέος, συμβουλές της Γερμανίας για ένα πιο «αξιόπιστο» σχέδιο