• Πολιτική

    Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (Live)

    • NewsRoom


    Τα 50 του χρόνια γιορτάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, καθώς σαν σήμερα, το 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

    Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, κ. κ. Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

    Λόγο θα εκφωνήσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και τη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση.

    Σημίτης: Εδώ και τώρα προχωράμε μπροστά με γνώση και τόλμη. Θα πετύχουμε.

    «Υπήρξα συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και στην πορεία των 5Ο ετών αντιμετωπίσαμε προκλήσεις και αντιξοότητες, αλλά βάλαμε τα θεμέλια για τη Δημοκρατία.

    Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο προοδευτικός κόσμος ζητά μια διέξοδο για να ελπίζει ξανά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσφέρει όρομα και το σχέδιο.

    Ειναι μια ευκαιρία και οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες.

    Εδώ και τώρα προχωράμε μπροστά με γνώση και τόλμη. Θα πετύχουμε».

    Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου

    «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στον λαό φτερά». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η αποτελεσματική απάντηση στα προβλήματα και της κρίσης που άφηνε πίσω της η Δεξιά», τόνισε.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα αγωνιζόταν για να ενώσει τον λαό: «Να ενώσουμε ξανά τους μη-προνομιούχους, Έλληνες τους παραγωγικούς, δημιουργικούς Έλληνες, στη μεγάλη Προοδευτική Παράταξη. Στον αγώνα για αυτοδιάθεση, αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική. Σε μια Ενότητα ιδεολογική, πολιτική. Όχι απλά οργανωτική ή κυβερνητική. Ενότητα που στοχεύει στην αλλαγή και τον εξανθρωπισμό της εξουσίας. Που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών, όχι των λίγων ισχυρών. Που θέλει τον άνθρωπο κυρίαρχο της μοίρας του. Όχι καθοδηγούμενο, άβουλο, ή παραδομένο στις ορέξεις του κάθε συντηρητικού και αυταρχικού ηγέτη. Αυτά μας ξεχωρίζουν από τη δεξιά και την αριστερή συντήρηση»

    Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εμφανιστεί ξανά»

    «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερασπιστεί και να προβάλλει όλες τις ιστορικές συμβολές του, αναγνωρίζοντας αυτοκριτικά και όλες τις ευθύνες του, αρχίζοντας από το τέλος, από τον αγώνα του για τη διάσωση της χώρας από τον κίνδυνο της ασύντακτης οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, την Ευρώπη και τη φιλελεύθερη δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο χαιρετισμό του.

    Συμπλήρωσε δε ότι «η καμπύλη του ΠΑΣΟΚ είναι η καμπύλη της Μεταπολίτευσης. Γιορτάζοντας τα πενήντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ γιορτάζουμε τα πενήντα χρόνια της Μεταπολίτευσης ως περιόδου. Τα γιορτάζουμε με δίκαιη αποτίμηση των θετικών και των αρνητικών, με αναστοχασμό, με το βλέμμα στο μέλλον».

    Για τις σημερινές προκλήσεις υπογράμμισε πως «πρέπει να εμφανιστεί ξανά προτείνοντας ενός νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Προτείνοντας ενός ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα. Πείθοντας ότι μπορεί να το συλλάβει προγραμματικά και να το εφαρμόσει κυβερνητικά. Χωρίς φοβίες για επιμέρους αντιδράσεις, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς, συμψηφιστικές ουδετερότητες και ίσες αποστάσεις».

    Δείτε ζωντανά την εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται στο Ζάππειο:

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς το νέο όνομα που προτείνει για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Αντώνης Βαρθολομαίος: Η Παγκρήτια Τράπεζα θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

    Opinion Poll: Κοντά στα ποσοστά των ευρωεκλογών η ΝΔ, κοντά σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος προηγείται στη μάχη του ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ