ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει τη συμφωνία της Ελλάδας και της Αλβανίας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγη της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Διεύρυνσης.
Ειδικότερα, η ‘Αννα Πισονέρο σημειώνει:
«Η ΕΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και της Ελλάδας για το πώς θα προχωρήσουν στο ζήτημα των θαλασσίων διαφορών τους.
Τα ζητήματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των συνόρων αντιμετωπίζονται πράγματι καλύτερα μέσω του διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στην επιδίωξη της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προκαταρκτική εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας για το επεισόδιο στο σχολείο της Κυψέλης
- Τέμπη: Αντίθετος ο Σύλλογος συγγενών θυμάτων με τις ενέργειες Καρυστιανού
- Τουσκ: Οι ΗΠΑ δίνουν για πρώτη φορά σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς στήθηκε η «μηχανή» της απάτης με τις παράνομες επιδοτήσεις των 1,7 εκατ. ευρώ – Ο αγροτοσυνδικαλιστής, ο λογιστής και η σύζυγος