• Ελλάδα

    Ζητούν βοήθεια από το… υπουργείο Παιδείας για τις εκλογές στη ΝΔ!

    Εκλογές


    Μέσα στην απελπισία τους να βρουν έναν έγκριτο τρόπο προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία, σκέφτηκαν να ζητήσουν τη συνδρομή της κυβέρνησης, και ειδικότερα του υπουργείου Παιδείας!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λεωφόρο Συγγρού έπεσε η ιδέα να παραχωρήσει εάν μπορεί το υπουργείο Παιδείας για δύο Κυριακές, το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφοριών “Ζευς”, με το οποίο έχουν διεξαχθεί ουκ ολίγες πρυτανικές εκλογές. Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέγγισαν στελέχη του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να μάθουν εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Το σύστημα “Ζευς” διατίθεται από ανεξάρτητο φορέα, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, οπότε δε θα κόστιζε ακριβά, “μη σας πω ότι θα μας το έδιναν και τσάμπα” λένε στο κόμμα.

    Η ψηφοφορία για την εκλογή πρυτάνεων γινόταν με αυτό το σύστημα μέσω μιας ιστοσελίδας που ήταν γεμάτη δικλείδες ασφαλείας, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει απαξιώσει το συγκεκριένο σύστημα, καθώς από τον Ιούνιο έχει επαναφέρει την εκλογή πρυτάνεων μέσω ης παραδοσιακής κάλπης, παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές έχουν υπάρξει περιστατικά όπου ομάδες φοιτητών έχουν πάρει την κάλπη και έχουν φύγει!

    Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία πάντως, οι βολιδοσκοπήσεις δείχνουν να μην προχωρούν και πολύ, τουλάχιστον αυτή την ώρα που μιλάμε…

    Πηγή: parapolitika.gr



    ΣΧΟΛΙΑ