• First Top Stories

    Βέτο για το ανύπαρκτο βέτο βάζουν Κυριάκος-Λεβέντης λέει η κυβέρνηση


    Σκηνικό αποτυχίας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στήνουν κάποιοι από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το θέμα του βέτο. Τα στελέχη της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εμφανίζονται να διαφωνούν με την διαδικασία του βέτο στην σύνοδο κορυφής την στιγμή που τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισαν ότι κρατάνε αποστάσεις από μια τέτοια διαδικασία και έκαναν λόγο για επιλεκτικό μπλοκάρισμα αποφάσεων για τις χώρες που κάνουν μονομερής ενέργειες.

    Ο πρωθυπουργός μάλιστα στην συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου επέμεινε στο ότι δεν είναι δίκαιο να βάλει βέτο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο προβλήματα στις χώρες που συντάσσονται με την Ελλάδα.

    Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι οι ελληνικές ενστάσεις θα κατατίθενται μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση η ενίσχυση των χωρών που κλείνουν σήμερα τα σύνορα.

    Έτσι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι τόσο οι κορώνες του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και οι μεγαλοστομίες του Βασίλη Λεβέντη έχουν ως μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    Η κυβέρνηση άκουσε πάντως χθες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δήλωση της Αγκελα Μέρκελ όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη και το ευρώ εξ αιτίας του προσφυγικού υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα την Ελλάδα!

    Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η επίκληση της Καγκελαρίου δείχνει τον μεγάλο κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη και το ευρωπαϊκό νόμισμα και θεωρεί ότι είναι μια έμμεση επίκληση για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της διάλυσης της διάλυσης της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ