• Ελλάδα

    Τζιτζικώστας: “O Σύριζα θέλει να εκλεγεί ο Βαγγέλης”

    • NewsRoom
    Απόστολος Τζιτζικώστας

    Απόστολος Τζιτζικώστας


    Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δίνει τα ρέστα του” για να επικρατήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ επανέλαβε ότι η υποψηφιότητά του “ενοχλεί το σύστημα των βολεμένων στη Ν.Δ.” και γι’ αυτό, όπως είπε, δέχεται χτυπήματα.

    Ο 38χρονος πολιτικός υπογράμμισε πως “χαίρεται” που “επιτέλους ο κ. Μεϊμαράκης αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των νεοδημοκρατών και όχι να την απαιτεί”, με την αποδοχή της πρότασης για Εθνική Συνδιάσκεψη. “Ζήτησα από τον γραμματέα του κόμματος να οργανωθεί μία συνδιάσκεψη τουλάχιστον, αφού δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τις υπόλοιπες, όπου ο κάθε υποψήφιος να μας πει πέντε σκέψεις για το πως σκέφτεται το μέλλον της παράταξης”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

    Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι τιμά όλους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και χαρακτήρισε καλή τη σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. “Θεωρώ κακόγουστο αστείο ένας πρώην πρωθυπουργός με την ιστορία του Αντ. Σαμαρά, να γινόταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος” διευκρίνισε και παρατήρησε ότι η Ν.Δ. παρέκκλινε από την ιδεολογία της, αν και έκανε μεταρρυθμίσεις.

    “Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά παρέδωσαν τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβαν” εκτίμησε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ ανέφερε πως οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου έχουν και εθνικό χαρακτήρα.

    Όπως σημείωσε “αν σήμερα υπάρχει μία πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να ανακόψει αυτήν την κατηφόρα που μας έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η ΝΔ. Μία ΝΔ όχι όπως ήτανε μέχρι σήμερα που απέδειξε ότι δεν μπορεί να φρενάρει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία νέα ΝΔ, που θα έχει νέο πρόσωπο στην ηγεσία, με άλλη νοοτροπία με άλλες δομές και λειτουργία που θα εμπλέκει ξανά την κοινωνία, με προτάσεις όπου μία τέτοια ΝΔ θα μπορέσει να φρενάρει πολύ σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ”.

    Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο σημειώνοντας πως “η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι μόνο μία τέτοια ΝΔ θα μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

    Τέλος επισήμανε πως “δεν είμαι ανοιχτός σε συνεργασία με τον Τσίπρα, σε αντίθεση με τον κ. Μεϊμαράκη που το ζητούσε επιτακτικά προεκλογικά.”



    ΣΧΟΛΙΑ