Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Πώς ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Μητσοτάκης

Μία ακόμα “κλασική” ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η χθεσινή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. “Κλασική”, με τη έννοια ότι περιελάμβανε τα δύο χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε ομιλίας του προέδρου της ΝΔ: από τη μία “σκληρό ροκ” κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της σε μία σειρά θεμάτων, χωρίς ανούσιες μικροπολιτικές “κορώνες”και από την άλλη προοπτική για το μέλλον, χωρίς στείρο λαϊκισμό και ψεύτικες υποσχέσεις.

Όσον αφορά στο “σκληρό ροκ”, χθες η επίθεση του προέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση έγινε σε πολλά επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στο επίπεδο των εθνικών θεμάτων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδεικνύει σε μείζον ζήτημα την τουρκική προκλητικότητα και την αμήχανη στάση της κυβέρνησης και να στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” και τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος. Και το σημαντικότερο είναι ότι το έκανε αυτό χωρίς “κραυγές”, χωρίς τις αντιπολιτευτικές υστερίες που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα από το εκάστοτε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”, και ρίχνοντας αντίθετα το βάρος σε έννοιες όπως “εθνικό συμφέρον” και “ευθύνη”.

Το “σκληρό ροκ” συνεχίστηκε με το Σκοπιανό, με την υπόθεση της Novartis, αλλά και με τα της οικονομίας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να εγκαλεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Όμως εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι λειτουργεί ως πρωθυπουργός εν αναμονή ήταν όταν αναφέρθηκε στις επόμενες εκλογές, με λόγια όχι ενός πολιτικού διψασμένου για εξουσία, αλλά ενός πολιτικού με όραμα για το μέλλον. “Εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς, και δε θα επιτρέψω να γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς. Θα επιμείνω και θα επιμένω μέχρι τις εκλογές να μιλάμε για το μέλλον”, ανέφερε, δίνοντας το στίγμα του και διαχωρίζοντας απολύτως τη θέση του από τη σημερινή κυβέρνηση.

Και δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο της ΚΟ του κόμματος, κάτι το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό της ΝΔ με την υπόθεση της Novartis. Το χειροκρότημα στον πρόεδρο της ΝΔ ήταν ουσιαστικά ένα μήνυμα ότι αυτή η επιχείρηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει…

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ακαδημία Αθηνών για την ονομασία των Σκοπίων: Απαραίτητη η αλλαγή συντάγματος της ΠΓΔΜ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Capital controls: Έρχεται νέα «χαλάρωση»–Ποιο θα είναι το νέο μηνιαίο όριο αναλήψεων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Βασιλειάδης: Μπλοκάρει τις μετακινήσεις οπαδών των «Big 4»