• Ελλάδα

    Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν η 13η σύνταξη – Επιβεβαίωσε την επιστροφή των Θεσμών

    Ekprosopos komision


    Στην Αθήνα επιστρέφουν από αύριο, Τρίτη, οι επικεφαλής των Θεσμών, όπως επιβεβαίωσε η Κομισιόν στη μεσημεριανή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, με στόχο την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως οι πλευρές μπορούν να δουλέψουν δημιουργικά προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση και το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεδομένης και της προόδου που έγινε το προηγούμενο διάστημα αλλά και την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017 από το προηγούμενο Eurogroup.

    Όπως ήταν φυσικό, κατά την ενημέρωση των συντακτών στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους, συνολικού ύψους 617 εκατ. ευρώ καθώς και το προσωρινό πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν αρκέστηκε να επαναλάβει τη δήλωση της Παρασκευής, ότι το όλο θέμα εξετάζεται από τους θεσμούς και θα συζητήσουν το πώς θα προχωρήσουν.

    Σε ότι αφορά την β’ αξιολόγηση συμπλήρωσε ότι αυτή αφορά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιφνιδιασμένη η Κομισιόν, εκθέτει τον Τσίπρα: «Δεν ήμασταν ενήμεροι για τις εξαγγελίες του»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Το… ήπιαμε το πικρό ποτήρι – Θριαμβευτές οι Θεσμοί, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαπραγμάτευση: Επιστρέφουν την Τρίτη οι Δανειστές – «Κληρώνει» για εργασιακά και κόκκινα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ