• Ελλάδα

    Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αδίστακτοι – Φώφη: Φτιάχνετε το ΣΥΡΙΖΑ news (video)

    • NewsRoom
    Τσίπρας


    Από το ΣΥΡΙΖΑ chanel στο ΣΥΡΙΖΑ news, το “ύποπτο” τοπίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα, ειδικά μάλιστα με τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του ΔΟΛ, αποτέλεσε την αφορμή για το πόλεμο, που ξέσπασε στη Βουλή. 

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά ξεσπάθωσαν απέναντι σε μία κυβέρνηση ανίκανη να αντιδράσει στις προκλήσεις της εποχής. Για ορισμό της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε το … ΣΥΡΙΖΑ news.

    Στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό, η σαθρή εικόνα των ΜΜΕ μονοπώλησε τη συνεδρίαση με τους πολιτικούς αρχηγούς να επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ tv.

    «Οι εξελίξεις έριξαν το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια την αδίστακτη φύση και τον ηθικό κυνισμό της κυβέρνησης αυτής» είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κριοάκος Μητσοτάκης ενώ συνέχισε λέγοντας «Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους που θα άλλαζαν το μιντιακό κατεστημένο και μέσα σε δύο χρόνια κ. Τσίπρα εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση και μετά». 

    https://youtu.be/k4T2vevoj8c

    Μιλώντας για το φιάσκο του τηλεοπτικού τοπίου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση με τα λεφτά της τράπεζας Αττικής, τα βοσκοτόπια με συναλλαγές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Αν κρίνω από όσα είπατε μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος Παππά έχει κριθεί αντισυνταγματικός. Επιχειρήσατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα το κάνετε με εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε μετά τους συναντήσατε. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ κάποιους άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες».

    Για την υπόθεση ΔΟΛ δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «επιχειρήσατε να πάρετε τον έλεγχο με τοποτηρήτή τον Μουλόπουλο που δεν πιστεύω ότι το έκανε από μόνος του. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές».

    Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για εκβιασμό σε βάρος του εκδότη του ΔΟΛ με τη χρήση από την πλευρά της κυβέρνησης δικαστικών εκκρεμοτήτων.

    Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: 

    «Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. 

    Η στάση της προς τους εκδότες:

    Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. 

    Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.

    Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

    Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

    Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. 

    Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

    Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».

    Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προχώρησε σε μία δριμεία επίθεση μιλώντας για το ΣΥΡΙΖΑ news. Αναφερόμενη μάλιστα στην τοποθέτηση Μουλόπουλου στο ΔΟΛ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news. Αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Πρόκειται για προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε» είπε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε ότι «μέρος του τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να ελεγξετε την ενημέρωση».

    https://youtu.be/MWuLvP6nVRs

    «Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων» είπε η κυρία Γεννηματά και χαρακτήρισε ως το πιο σύγχρονο ανέκδοτο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει τη διαφθορά. «Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά» κατέληξε την αναφορά της για το θέμα προειδοποιώντας ότι «η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκη από την πλευρά του σχολίασε τις εξελίξεις στον ΔΟΛ με ένα μήνυμα στα social media:

    «Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».

    Στο ίδιο επιθετικό πνεύμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος που χαρακτήρισε τους κυβερνώντες αδίστακτους, ενώ τόνισε ότι η τοποθέτηση του Μουλόπουλου θέτει τους εργαζόμενους του Οργανισμού υπό καθεστώς εκβιασμού. «Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον “δικό τους” Μουλόπουλο στο ΔΟΛ κ θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

    Ως αποτέλεσμα «χυδαίου εκβιασμού» από την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας, ενώ όπως, πρόσθεσε «μαθαίνουν όλοι τι σημαίνει πραγματική διαπλοκή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Το πρώτο άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στον ΔΟΛ (υπό την ηγεσία του Β. Μουλόπουλου) «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρία γουρουνάκια…».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί δεν αφήνουν τον ΔΟΛ να πεθάνει ήσυχος;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λοβέρδος στο mononews για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ: “Είναι ωμοί εκβιαστές!”



    ΣΧΟΛΙΑ